A mi Erzsébetvárosunk

Négy nap, és voksol(hat)unk [421.]

2024. június 05. - amier

Választási kisokos: hány szavazólapot kapunk, és miért ilyen sokat? (Telex

Négy nap múlva, június 9-én önkormányzati, európai parlamenti (EP) és nemzetiségi választás lesz kis hazánkban. Ekkor dől el, kik képviselik majd a következő ciklusban a választókat. Már nem kell sokat várni, és dönthetünk. Így ötévente.

valasztas2024.jpg

Szavazunk:

  • az európai parlamenti listán szereplő pártlistákról,
  • a budapesti főpolgármesterről,
  • a fővárosi közgyűlés képviselőinek listájáról,
  • a kerület polgármesteréről,
  • a kerület önkormányzati képviselőiről,
  • aki pedig regisztrálta magát a nemzetiségi névjegyzékbe május 31-én 16 óráig, az a nemzetiségi önkormányzati képviselőjéről.

P.s.: A megválasztott képviselők és polgármesterek nem kerülnek hamar beiktatásra, ugyanis a tizenegyedik Alaptörvény-módosításban döntöttek arról is, hogy a most hivatalban lévő képviselő-testületek és polgármesterek megbízatása 2024. október 1-ig tart, így az újonnan megválasztott önkormányzati politikusok csak ezután kezdik meg munkájukat, beiktatásuk az alakuló képviselő-testületi ülésen várható.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9818422207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása