A mi Erzsébetvárosunk

Választás után [424.]

2024. június 14. - amier

Eltaktikázták: több önkormányzatból szinte eltűnnek a régi ellenzéki pártok,
és ezt maguknak köszönhetik. (Telex

És majdnem itt a kerületben is külön indult az MSZP, mert a Momentum mereven elzárkózott az egyik szoci jelölttel való közös indulástól. Végül megoldódott (?) a probléma, valaki az utolsó pillanatban félrerántotta a kormányt, és az MSZP-s jelölt — csakúgy, mint a szomszédos Józsefvárosban —  függetlenként indult és nyert is. A momentumos jelöltek nem annyira.

plakatok1.jpg

Niedermüller Péter végül — ha jóval kisebb arányban is, mint 2019-ben —, győzött, ám a képviselőtestületben oda lett a többsége. De a Klubrádióban a választás másnapján mindenkit megnyugtatott, hogy „nem lesz béna kacsa az erzsébetvárosi közgyűlés, együtt fogunk tudni működni a civilekkel és a Kutyapárttal is”. És reálisnak tartja az eredményt.

Aztán, hogy ősztől mi lesz, azt majd meglátjuk. Egy biztos: új játszma kezdődött.

P.s.: Az új képviselőtestületbe 5-en kerültek be az MSZP - DK – Párbeszéd - ZÖLDEK - Momentum szövetség színeiben, a Fideszből 4 fő. A függetlenek 3 fővel, Színes Erzsébetváros és a Kétfarkú Kutyapárt 1-1 fővel képviselhetik majd a választóikat.

*

Tervezgettem ide egy förmedvényt arról, hogy egy sor fővárosi kerületben az önmagukat baloldalinak nevező pártok téves önértékelése és pofátlan arroganciája mennyi kárt oko- zott a választáson. A legtöbb esetben nem sokat, mivel a választók pontosan érzékelték, kik vernek szét nagy együttműködéseket abban a reményben, hogy így eggyel több saját képvisellőt juttathatnak be. Nem jött be nekik: minden ilyen helyen megsemmisítő vere- séget szenvedtek. No, ennek megírásától megkímélt Nagy Bálint a Telexen: köszönet neki! (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr318428231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása