A mi Erzsébetvárosunk

Orbanisztán működése IV. [291.]

A rendőrminiszter, az iskolaigazgató és a nevelési célzat.

2022. december 18. - amier

5 fokot mértek a diákok a kiskunmajsai iskolában,
elvették tőlük a hőmérőket. (Telex

Szerte az interneten Pintérnek azt a modoros szerénykedését idézik, amely szerint ő nem ért az oktatáshoz. Ez ugyan tényszerűen bizonyára így is van, csak éppen sehol nem teszik hozzá azt, hogy nem is kell ahhoz értenie. Nem ez a dolga. A vezetéshez kell(ene) értenie, és ennek részeként megfelelő beosztottakat alkalmazni.

pinter_s2022.jpg

A "vezetésnek" pedig igencsak különféle kultúrái vannak, és azt kell mondjuk, autoriter vezetőként Pintér jól illeszkedik egy másik autoriter vezető által vezérelt kormányba. Épp így illeszkednek ehhez a kultúrához a hírekben feltűnő beosztottai. Az alábbi történet tipikus:

  • az előírt 18 foktól hárommal elmaradó iskolában minden gyerektől elveszik a hőmérőt, amivel ezt dokumentálhatná,
  • megtiltják, hogy a hidegben kabátot vegyen fel, mert az a 18 fokban nem kell,
  • bejelentik, hogy mindezt "nevelési céllal" tették, de gondosan titkolják, ugyan mire akarják nevelni a gyereket ezzel a hazudozással és kínzással.

Írjuk le: Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium.

A rendszer homogén; ekként működik. "Most jövök a miséről".

Fügedi Ubul

*

A népgyűlés után kiderült, hogy Pintér őszinteségi rohamában elmondta: ő az oktatáshoz nem ért, de a rendteremtéshez igen. Kicsit túldimenzionálja a saját képességeit a miniszter úr, mert ahhoz sem ért. Sajtóhírek szerint a kivetítőn fotókat mutogatott tüntető diákokról, alátámasztandó a pedagógusok kirúgását. Hogy ő nem tehetett mást. Szólhatna neki valaki, hogy ez a szöveg az előző rendszerben sem állta volna meg a helyét, azóta ráadásul volt egy rendszerváltás. Legalább elméletben. (via K. Szalonna)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6818005508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása