A mi Erzsébetvárosunk

Einstand!!! [253.]

Orbanisztán működése.

2022. augusztus 16. - amier

Hiába kilincselt a kormánynál a fideszes TÖOSZ-elnök a rezsicsökkentésben tönkrement vízszolgáltatók miatt. Schmidt Jenő azt írta a polgármestereknek, adják át az államnak a vízművagyont, különben nem számíthatnak segítségre. (24.hu

vizmu2.jpg

  1. Hozunk néhány olyan jogszabályt (v.ö. rezsicsökkentés), amelyek garantáltan veszteségessé teszik az általad kiépített közmű működését.
  2. Egy büdös vasat se adunk az általunk okozott veszteségek pótlására vagy legalább enyhítésére. Ha emiatt csődbe megy a céged, nem lesz tovább víz a faluban (városban, kerületben, régióban stb.). Hacsak...
  3. Ha tök ingyen átadod nekünk az általad kiépített komplett közművet, akkor majd működtetjük a költségvetésből (azaz a te pénzedből). Buksz ugyan nehány milliárd vagyont, de továbbra is lesz víz a faluban (stb.).
  4. Mármint jó esetben, mert garanciát, azt nem adunk. Még mit nem?!

Fügedi Ubul

*

Visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak az energiaárak miatt roskadozó önkormányzati cégek tulajdonosai az államtól. Pluszpénzt nem, csak az ingyenes vagyonátadással kapcsolatos határidőket kaptak a 2013 óta rezsicsökkentés miatt hatósági árakon szolgáltatni kénytelen önkormányzati tulajdonú vízművek a legutóbbi egyeztetésen, amikor megpróbáltak kiegészítő támogatást szerezni a szolgáltatás fenntartásához az elszállt energiaárak miatt. (via Index)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr217909737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása