A mi Erzsébetvárosunk

A V3-országok [217.]

Helyünk a világban...

2022. április 15. - amier

Gondoskodnunk kell az ukrán hadseregről. Van elég képzett harcosuk. Ők egy nagy nemzet. Amire szükségük van, hogy minden orosz tankra jusson egy rakéta és így tovább. Erősebb légvédelemre is szükségük van. Mi itt Észtországban teljesen kiürítettük raktárainkat, és minden páncéltörő lőszerünket odaadtuk az ukránoknak — nyilatkozta Kersti Kaljulaid volt észt elnök, aki első nőként a NATO-főtitkár posztjának esélyes várományosa.

v3b.jpg

Csehország szovjet T-72-es tankokat küldött Ukrajnába, legalább egy tucatot. Szlovákia részt vesz az ukrán fegyverzet és hadieszközök javításában. Minden fegyvert meg kell adni az Európa szabadságáért harcoló ukránoknak, és a V3-országok élen járnak ebben. Vezetik Európa erőfeszítésit, mert még emlékeznek arra, milyen orosz zsarnokság és megszállás alatt senyvedni — írja Vakmajom.

Eduard Heger szlovák kormányfő több vonatnyi hadfelszerelést vitt magával Kijevbe. Odaadta egyebek közt Szlovákia S-330 légvédelmi rendszerét is.

Lengyelország Ukrajna fő segítőjeként jelenik meg: Varsó az Oroszország elleni keményebb fellépés, és az Ukrajna támogatását célzó nyugati egység éllovasa. A menekültek több mint kétharmadát Lengyelország fogadja be.

A visegrádi együttműködés a szemünk láttára alakul vyšehradi együttműködéssé.

Fügedi Ubul

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6817809041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása