A mi Erzsébetvárosunk

Továbbra is... [215.]

… a nyerőemberekre érdemes hallgatni.

2022. április 08. - amier

„Egyre inkább irányíthatatlanná fog válni Orbán szavazótábora, és ebből még óriási problémák lehetnek” – Interjú Szabó Szabolccsal. (444.hu

Szabó Szabolcs a csepeli-soroksári választókerületben 2014 és 2018 után harmadszor is legyőzte a parlamenti választáson a Fidesz verőemberét, Németh Szilárdot.  „...az ember elmegy a bálba, a majálisra, a mindenféle rendezvényre, ott beszélget, kezet fog.” Nem a fideszes narratívába állunk bele, és nem az általuk fölvetett dolgokkal foglalkozunk. Nem magyarázkodunk amiatt, amivel támadnak, hanem próbálunk saját narratívát vinni.

szabo_szabolcs.jpg

Stb., végig értelmes. Az egyetlen, amivel nem értek egyet pont az, amit címének emeltek ki: nem, Magyarbasi szavazótábora nem omlik össze és nem lesz kezelhetetlen. Ez az a pont, ahol a vágyvezérelt gondolkodás elrugaszkodik a realitás talajáról. No de a többi, ahogy kell.

„— De keresik, hogy ön hogyan csinálja?
— Ja, ez senkit nem érdekel. ”

Fügedi Ubul

P.s.: Szabó Szabolcs azt is mondta, felveszi a mandátumát, mert azzal bízták meg őket a választók, hogy menjenek be a parlamentbe. „De azt továbbra is fenntartom, hogy az, hogy papucs orrán pamutbojtként, biodíszletnek szerepeljünk, annak nem sok értelme van.”

*

Szabó a Momentum-frakcióba ül be, korábban az Együtt politikusaként lett parlamenti képviselő, majd a párt megszűnésekor, 2018 nyarán az LMP-frakcióhoz csatlakozott, ahonnan pár hónap után azért szállt ki, mert az LMP etikai vizsgálatot indított az ellen a csepeli politikus ellen, aki visszalépett a javára (!). Ezután Szabó Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel működött együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5417800537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása