A mi Erzsébetvárosunk

"Történelmi elégtétel” [199.]

Csattanó maszlag.

2022. február 08. - amier

„A baloldal elvette az emberektől a 13. havi nyugdíjat” — halljuk naponta népünk kis vezérétől. De most, ő, majd, személyesen visszaadja stb. A valóság ezzel szemben az, hogy az ún. baloldal adta meg a 13. nyugdíjat, és a baloldali kormányok fizették kormányzásuk nyolc évéből vagy hatig.

13havi.jpg

A Fidesz egyértelműen ellene volt, amit szépen jelez, hogy Magyarbasi immár több mint 11 éves kormányzása alatt nem fizetett ilyet egyszer se. Csak hát most választás jön, és ezért nagy kölcsönöket vett föl, amiket persze nem ő fog visszafizetni.

Olvassátok, mit ír erről Szél Bernadett. További történelmi visszatekintés: Ki adta és ki vette el a 13. havi nyugdíjat? Amikor nem ők voltak kormányon, a kampányban még 14. havit is ígértek: A nyugdíjbomba története.

Fügedi Ubul

P.s.: A 13. havi nyugdíjat azért vezették be a fogyasztói társadalmakban, hogy a dolgozók keresményük korábbinál nagyobb részét verhessék el a karácsonyi nagybevásárlásban. Eredetileg Magyarországon is ezt a célt szolgálta, de a költségvetési trükkök egyikeként áttolták januárra és utána tovább. Ekként eredeti funkcióját elveszítve szimpla választási trükké alakult.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4617323866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása