A mi Erzsébetvárosunk

Damjanich u. 4.: új pályázat jön [96.]

2021. február 21. - amier

Niedermüller: A FreeSZFE napokon belül elköltözik,
a zeneiskola pályázzon. (via Index) 

És akkor most a Klubrádió csuklóztatása után – ha röviden is, mégiscsak hétvége van – vissza a kerületbe. Interjút adott az Indexnek Niedermüller Péter, aki többek között arról is beszélt, hogy lassan lezárul (?) a Damjanich utca 4. sz. alatti épület bérbeadása körüli kavarás; a polgi szerint a FreeSZFE – közös megegyezéssel – napokon belül elköltözik. Ezzel az ügy ezen részének vége, vizsgálat lezárult, felejtse el.

niedermuller2021.jpg

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Előzmény: az egyesület korábban lemondott az épület bérleti jogáról a már vázolt okok miatt, és eredetileg ugyan arról volt szó, hogy a szemeszter végéig maradnak, a minap már azt közölték, hogy erre a rövid időre inkább be sem költöznek. És bár a polgi sajnálja, hogy az egyesület távozik az épületből, azt most sem a Molnár Antal Zeneiskola kapja meg. Pontosabban: az önkormányzat új pályázatot ír ki az ingatlanra, és azon a polgár- mester szerint a zeneiskola fenntartója is indulhat.

Amíg én vagyok itt a polgármester, addig önkormányzati ingatlant csak pályázati úton lehet bérbe adni. Az előző pályázaton és természetesen a mostanin is indulhat a zeneiskola fenntartója, a KLIKK.

– mondta.

A 700 millió forintból felújított épületet a kerület előző vezetése a Molnár Antal Zeneiskolának ígérte, mivel annak elhelyezése hosszú évek óta megoldatlan. A felújítást 2019 nyarán fejezték be, az érintettek azonban hiába várták az átadást, az előző városvezetés valamiért nem döntött erről, így a kész épületet – ígéretük ellenére – nem adták át a zeneiskolának. Mint ahogy a mostani sem...

Azaz, a zeneiskola ügye most sem oldódott meg, ugyanis a tankerület nem tud fizetni az épület használatáért, vagyis olyasvalaki birtokába kerül majd az épület, aki bérleti díjat fizet. Mert – ahogy az indokként többször is elhangzott – a kormányzati elvonások miatt az önkormányzatnak „az aprópénzért is le kell hajolnia”.

Hát, hacsakígynem. (S gondolom, most aztán eszeveszett spórolás vette kezdetét...)

Payns

P.s.: Az Indexnek adott polgármesteri Interjúban – többek közt – még szó van a tervezett költségvetésről, a szintén megpályáztatott Wesselényi u. 17. szám alatti épületről, a Heti TV-ről és a koronavírus-járvány miatt ingyenessé tett parkolás következményeiről. Tessék elolvasni, nem minden tanulság nélkül való mondatok olvashatók benne!

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3816434970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása