A mi Erzsébetvárosunk

Szólt a rádió. Eddig. [94.]

2021. február 14. - amier

Ma éjfélkor jár le a Klubrádió jogosultsága a Budapest FM 92,9 MHz-re, ekkor megszűnik az analóg sugárzás a hét éve használt frekvencián. A Klubrádió ekkor a médiahatóság által megszabott határidőben elnémítja magát és az interneten folytatja az adást. 

klubradio1.jpg

A Klubrádió ezen a frekvencián 3 millió emberhez juthatott el, ennek hetente 10%-a élt a lehetőséggel, és 8% számított aktív hallgatónak.

Emlékeztető: tavaly szeptemberben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – kizárólag a fideszes tagokból álló Médiatanácsa – úgy döntött, hogy elveszi a Klubrádió frekvenciaengedélyét. Azaz, mondvacsinált okokra hivatkozva nem hosszabbították meg a médiaszolgáltatási jogosultságukat. A Médiatanács döntése értelmében pályázat lesz kiírva a 92,9 MHz-re, így a Klubrádió – most már csak volt – frekvenciája hónapokig üres maradhat, majd szabad préda lesz.

Addig meg csak előkerítenek valahonnan (ismét) egy jóarcú NER-kompatibilis valakit, aki pályázatával majd csont nélkül viszi a frekvenciát. (A Klubrádió ugyanis még átmenetileg sem kapott lehetőséget a folytatásra, mivel a Fővárosi Törvényszék a hónap elején a rádió azonnali jogvédelemre vonatkozó kérelmét is elutasította.)

A Klubrádiónak így egyetlen esélye maradt a folyamatosság fenntartására, ez pedig az internetrádiózás. Mostantól a Klubrádió adása a klubradio.hu internetes oldalon weben, valamint okostévén és okostelefonon, illetve internetrádiós készülékekkel hallgatható, de a rádió emellett tovább küzd, hogy valahogyan frekvenciához juthasson. (Media1)

Még jó, hogy ők aztán soha, de soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattassák azokat, akik nem értenek velük egyet. Lósz@rt nem.

Payns

***

Tíz pontban arról, hogyan jutottunk a Klubrádió elhallgatásához. A rádió vasárnap éjféltől csak online folytathatja a sugárzást. Végigvettük pontról pontra a jogi szempont- ból nehezen követhető ügyet. A Telex szolidáris a Klubrádió munkatársaival. (via Telex)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7716427820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása