A mi Erzsébetvárosunk

Petíció [69.]

Címzett: Orbán Viktor miniszterelnök

2020. november 25. - amier

A szomszédtól, hogy itt is fent legyen...

Két hete petíciót indított a Levegő Munkacsoport, kérve a kormányt, ill. Orbán Viktort, hogy vonják vissza a parkolási díjfizetés felfüggesztéséről szóló rendelkezést. A közterületi ingyenes parkolás következtében már tavasszal is jelentősen megnőtt a forgalom, dugókat és nagyobb levegőszennyezettséget idézve elő. Ugyanakkor a helyi lakosságnak egyéb komoly gondokat is okozott, gyakran már a saját autóik parkolására sem maradt helyük. (Megj.: főleg, hogy a forgalomcsillapításnak nevezett új forgalmi rend bevezetésével mintegy 200 parkolóhelyet megszüntettek a kerületben…)

parkolas3.jpg

Az ingyenes parkolás hátrányaira már több szervezet, szakértő felhívta a kormányzat figyelmét, így például a Közlekedő Tömeg, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület. (via Szabad a Hang)

A petíciót ITT lehet aláírni a Szabad a Hang oldalán – jobboldalt, felül.

P.s.: Az egy dolog, hogy az ingyenes parkolással rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztották meg az önkormányzatokat. Az is egy dolog, hogy a kerületi polgármesterek ezt az ötletet már tavasszal sem támogatták. Mégis megint meglépték. Csakhogy: nincs elég parkolóhely. Vannak viszont szűk utcák. Meg átmenő forgalom és torlódás. Ez az egész úgy, ahogy van – jobb esetben – egy átgondolatlan baromság, rosszabb esetben meg egy alaposan átgondolt, populista és rosszindulatú kicseszés. Mindannyiunkkal.

***

Mi van a parkolás ingyenessége mögött? November 23-tól a lakott területen lévő, kereskedelmi célú P+R parkolók, beleértve a parkolóházakat is, este 7-től reggel 7-ig fizetés nélkül használhatók. Az ilyen parkolók tulajdonosai egyelőre értelmezik a kor- mányrendeletet, a jogásztársadalom egy része viszont már messzebbre jutott. Lattmann Tamás nemzetközi jogász egyenesen „idióta ötletet” emleget. (…) Nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy a mostani kormányrendeletnek, amely a kereskedelmi parkolókra vonatkozik, volt egy előzménye. A parkolás ingyenessé tétele általánosságban.

Na, az előtt sem készült semmilyen hatástanulmány, azóta sem mérték fel a rendelkezés hatását, következményeit. Egyre több szakembertől hallani, hogy semmi értelme, csak káoszt okoz, a járvány elleni védekezésben fikarcnyi haszna sincs. (via Klubrádió)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9716302254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása