A mi Erzsébetvárosunk

Bontás a Rottenbiller utcában II. [47.]

2020. szeptember 17. - amier

És akkor most megint pár szó a Rottenbiller utcai bontás(ok)ról. Tehát: az érintett terület – a Rottenbiller, Damjanich, Bethlen Gábor, Dembinszky utcák által határolt 38. számú tömb – jó ideje magánkézben van. Mostanra a korábbi tulajdonostól a „Liget City” Kft. vásárolta meg a területet. A hírek szerint a 33405 (Damjanich u. 11-15., Dembinszky u. 12-14. - remiz épületegyüttese), 33413 (Rottenbiller u. 31. sz.) és 33414 (Rottenbiller u. 33. sz.) helyrajzi számú telkeken irodaépületek, szálloda, kollégium és lakóház épül majd.

rotten31-33map.jpg

Egy 2016-os, 1086/2016.(11.21.) Sz. PKB határozat a két Rottenbiller utcai ingatlan egyesítéséről szól, és elfogadásra javasolták a képviselő-testületnek a „Döntés a Rottenbiller utca 31. és 33. számú alatti ingatlanok egyesítéséről és megosztásáról” című előterjesztést.

A 2020. augusztus 25-i testületi ülés jegyzőkönyve szerint (7. pont) az ezzel kapcsolatos előterjesztést a képviselőtestület már megtárgyalta, és egy kiegészítővel együtt meg is szavazta. Egyúttal a tömböt kiemelt fejlesztési területté nyilvánították. Annyit még tudni, hogy nemzetközi tervpályázatról van szó, amelyet a tulajdonos Liget City Projekt Kft. írt ki. A pályázati határidő már lejárt, így a zsűri* a beérkezett – talán tíz – pályázat közül fog választani, vagy már választott is, csak épp mi nem tudunk róla.

A főépítész úr dr. Kispál Tibor érdeklősére a következőket válaszolta: „A helyszínen a Liget City nagyberuházás előkészítése folyik. A bontást a tömbbelsőben, a korábbi jogerős engedély alapján végzik. Az utcai lakóházak megmaradnak.”

Jelenleg tehát ennyi amit tudni lehet. Az udvari épületeket már lebontották, de a Rottenbiller utcai házak megmaradnak. (Megj.: Azért én nagyon kíváncsi lennék azokra a beépítése tervekre. Lásd pl. Heinrich-udvar a nyolcadik kerületben.…)

BBP

*A tervek kiválasztására Niedermüller Péter polgármester, valamint Sólyom Benedek, Erzsébetváros főépítészének közreműködésével kerül(t) sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4716205234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása