A mi Erzsébetvárosunk

984. Lakhatást, de hogyan?

2020. január 13. - amier

A múlt héten két kerületben is megpróbált az új, ellenzéki vezetésű önkormányzat választ adni a címben feltett kérdésre. Itt Erzsébetvárosban – miután kiderült, hogy a kerületben jelenleg 460 üres, rossz állapotú önkormányzati lakás van – Niedermüller Péter egy nyílt levélben jelentette be, hogy évente (és már az idei évben is) legalább száz önkormányzati tulajdonú lakást lakhatóvá tesznek, és a teljes felújítás után ezeket átadják a leginkább rászoruló családoknak. A lakások mérete jelenleg nem ismert.

berlakas2.jpg

(Egy átlátható szociális bérlakás-pályázati rendszer kialakítását is tervbe vették, a készülő költségvetésben pedig pénzt különítenek el a felújításokra.)

A másik megoldást a XI. kerületi önkormányzat jelentette be; ők egy olyan pályázatot hirdettek meg, melynek keretein belül az önkormányzat kiadja az üres és rossz állapotú lakásait. A kiírás alapján azonban a pályázónak vállalnia kell, hogy a lakást 1 éven belül felújítja a pályázatban előírt módon, ez idő alatt azonban nem kell lakbért fizetnie, csak a közös költséget. A további években a számlával igazolt költségek elszámolhatók, havonta a lakbér 70%-áig. Az Újbudai Önkormányzat honlapja szerint a megpályázható lakások 31 és 60 négyzetméter közöttiek.

Két, alapjaiban különböző megoldás. Ön szerint melyik a jobb? Vagy ha úgy tetszik: hatékonyabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1215407604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása