A mi Erzsébetvárosunk

897. Egy tál meleg étel (3)

2019. április 27. - amier

Nem veszítheted el a hited az emberiségben. Az emberiség egy óceán; ha pár cseppje piszkos is, az óceán maga nem lesz piszkos. (Mahatma Gandhi) 

Az elmúlt négy évben rendszeresen szerveztünk/szervezünk ételosztást az önkormányzat épülete előtt a rászorultaknak – és nem csak a választások előtt. Csináljuk, mert csinálni kell.  Mert szükség van rá. Mert nagy a szegénység és a kilátástalanság, sokan egyik napról, a másikra élnek. És igen, ma is kígyózó sorban álltak az emberek; ma is elfogyott minden. A jövő hónapban is folytatjuk az ételosztást, újra segítünk néhány száz embertársunknak.

etelosztas20190427.jpg

Az elsíbolt-, illetve a nemzeti konzultációkra kidobott milliárdokból bőven telne arra, hogy az ország minden településén, a hét minden napján legalább egyszer meleg ételhez jusson minden szociálisan rászoruló magyar ember, ne menjen éhesen hétfőn iskolába, óvodába egyetlen gyermek sem. Egy kicsivel kevesebb jutna a nemzet gázszerelőjének, vagy a miniszterelnök saját lábon álló családjának, viszont sokak számára lehetne egy kis esély, az emberhez méltó életre. (via Budácsik Lajos)

Az ember az emberiség legnagyobb értéke, de a jóllakott többség egy részét láthatóan nem érdekli a szegénység. A többségben hiszek, akik segítenek a rászorulókon.

Hunvald György

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6014790012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása