A mi Erzsébetvárosunk

827. Bulinegyedről az ATV-n

2018. szeptember 29. - amier

Csütörtök este az ATV-n, a  Jakupcsek pluszban Bulinegyed - Élni és élni hagyni!? címmel (aki még nem látta, itt nézheti meg) került adásba egy beszélgetés.  Dudás Mária írt erről, meg is osztotta minden belső-erzsébetvárosi fb-csoport oldalán – és írása nem minden tanulság nélkül való. Így aztán mi is közreadjuk a bejegyzést, majd pedig megint lehet elgondolkodni azon, hogy miért is nincs még mindig megoldás Belső-Erzsébetvárosban.

bulinegyed_jakupcsek.jpg

N. Kósa Judit pár nappal ezelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy lesz egy beszélgetés a bulinegyedről az ATV-ben, Jakupcsek Gabriella műsorában. Nos, megnéztem, és nem kellett volna. A meghívott vendégek, az érkezés sorrendjében: Gangxsta Zoli, aki ki- fejtette, hogy az egész országból bulinegyedet kellene csinálni, és primitív beszólása- ival mindig bezavart, akárki jutott is később szóhoz. Utána egy énekesnő, Galambos Dorina, aki azt magyarázta, hogy ha fellépnek valahol, kell utána egy after party, mert azt úgy illik, és ehhez helyek kellenek.

Megérkezett Garai Dóri, aki próbálta állni a sarat, de ebben a közegben nem sikerült igazán. Jakupcsek Gabriella meg szégyenletesen fel nem készült volt – csak néhány példa: „Volt egy szavazás is, azt ti szerveztétek, ugye?” - kérdezte Dóritól, aki sajnos nem csapta le ezt a magas labdát, hogy dehogy mi szerveztük. Majd felvillant ismét a riporternő a nyílászárók cseréjével, szerényen hozzátéve, hogy „hány ötletem legyen még?” Galambos Dorina is hozzátette a magáét: „Hú, de rossz lehet ott lakni, nem véletlen, hogy én Budán lakom”.

Utolsóként befutott Német G. Dániel önjelölt éjszakai polgármester is, aki többek között ízléstelen módon Dóriba kötött bele, mondván, hogy nem is lakik a kerületben. Aztán mondott még sok mindent, aminek fele sem igaz – 10 éve ez egy veszélyes kerület volt, ahol késeltek éjszaka, ma viszont a vendéglátóhelyek korlátolt közeget jelentenek. Kifejtette, hogy a szemetet nem is a vendéglátók, hanem a vendégek termelik, hisz a helyekről nem lehet kihozni italt – azért az itt élők napi tapasztalata mást mutat.

Említette önjelölt éjszakai polgármesterünk azt is, hogy az utca rendben tartása az önkormányzat feladat, majd a jól felkészült riporternővel egyetértésben megállapod- tak, hogy ezt meg is kellene szervezni abból a rengeteg pénzből, ami az önkormány- zathoz bevételként befolyik. Kitért az ingatlanárak emelkedésére is, újabb hamis szöveg. A népszavazás is újfent említésre került, most már számokkal, hogy 45000 bejelentett emberből csak 2200-t zavar – ezt ismét Gangxsta ócska poénjai fűsze- rezték.

Majd lassan vége lett a műsornak, és Jakupcsek ismét sikeresen mellé lőtt a zárómon- datával: „Jó, hogy van egy ilyen kerületünk, de valahogy az ott élőkkel is kell valamit kezdeni, méghozzá úgy, hogy ők is támogassák ezt….”

Megvolt a tegnap esti mérgelődni való is, de mindegy – a beszélgetés résztvevőinek többsége magával elégedetten hátradőlt, eredmény nem volt, pipa, ez is megvolt.

(Egyúttal levelet írt az ATV szerkesztőségének a műsorról,
azt is érdemes elolvasni.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3914271283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása