A mi Erzsébetvárosunk

661. Kerületi akadályverseny

2017. május 21. - amier

Olvasom Vattamány Zsolt Facebook-oldalán hogy milyen nagyszerű akadályversenye volt Erzsébetváros óvodásainak. Meg nézem is, merthogy erről egy hangulatos kis videó is készült. Arról viszont nem született semmilyen reklámanyag, videó, vagy akármi, hogy szüleik, nagyszüleik – jóval kevésbé hangulatos körülmények között – naponta miképpen akadályversenyeznek belső és középső Erzsébetvárosban. Pedig az is érdekes lehetne…

csengery_csatorna2.jpg

Legutóbb ugye tavaly ősszel dúlták fel a Dob utcát, akkor gázvezetékeket fektettek, nagy sikerrel. Mindenesetre jó sokáig tartott, nem kevés lakossági gonddal és bajjal is járt, de aztán nagy nehezen mégis csak véget ért a káosz, beköszöntött a béke. Mostanáig. Mert- hogy megint felbontották az Akácfa utcát – meg a Csengery utcát is, ez utóbbit egy hete zárták le az Almássy tér és a Wesselényi utca között. (A Csengery utcai közműépítés érthető és akceptálható, valamikor meg kell csinálni.) Túrnak, fúrnak, útfeltörnek végig a Dob utca mentén, és amerre csak a szem ellát autósforgalom elől lezárt útszakaszok, kerülőutak, dugó, kosz, por és káosz mindenfelé.

akacfa2017_kosz1.jpg

Na, erre aztán igazán büszkék lehetünk! Ugye Vattamány és Bajkai úr?! Ez az Akácfa utca, a Fogasház és környéke, vasárnap reggel. Tele összetört üvegekkel, műanyag flakonokkal, húggyal és szarral! Ezeken átszambázva tudunk csak eljutni a Sparba! Ezek után csak azt tudom mondani, hogy minden felelős vezető itt a 7. kerületben, menjen a jó büdös francba! (egy egyáltalán nem jó kedvű lakó a Kertész utcából)

Ezúttal most nem gáz-, hanem vízcsöveket cserélnek. Csak kérdeném: ezeket nem lehetett volna egyszeri felbontással elvégezni? Átgondoltan tervezve meg a munkálatokat, tán kevesebbe is kerülne és tán az itt lakó embereknek is kevesebb kellemetlenséget okozna, nem? Egy csöppnyi odafigyeléssel esetleg lehetne ésszerűbben tervezni alépítménycserét, karbantartást, vagy a felújítást – és így kevésbé szívatni (akadályversenyeztetni) a kerület egyre elkeseredettebb lakóit.

Újfent csak kérdeném nagynagy tisztelettel: biztos, hogy mindezt – még ha fontos is a vízcsőcsere – így kell csinálni? Erzsébetváros, én nem így szeretlek!

P.s.: Az meg már tényleg csak hab a tortán, hogy a szerencsétlen Dob utca egy szakasza – a Vörösmarty és Izabella utca között – már majd egy éve le van zárva a forgalom elől, egy olyan építkezés miatt, ahol ezen idő alatt élő ember semmilyen munkavégzést nem látott. Érthetetlen, hogy a Dob utcai lezárást miért tartja fenn ennyi ideig akárki is!

Payns

***

És ha már szóba került Bajkai úr: már nyilvános a Fidesz 2016-os pénzügyi beszámolója, az állami támogatáson és a tagdíjakon felül összesen 46,7 millió forintot kapott a párt magán- személyektől. És Erzsébetváros alpolgármestere volt a legbőkezűbb, milliókkal tömte ki a pártkasszát Bajkai István, így ő hivatalosan a kormánypárt legbőkezűbb támogatója. A Bors szerint nem szívjóságból adományoznak milliókat a pártoknak egyesek: valójában a pártok segítségével biztosított jövedelemből adóznak így le.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9112529589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása