A mi Erzsébetvárosunk

599. Gáz a Dob utcában

2016. november 16. - amier

És akkor most – a szépen felújított, ámde még mindig kissé üresnek tűnő Klauzál téri csarnok után – ejtsünk megint pár keresetlen szót a többször, többféleképpen megénekelt szerencsétlen Dob utcáról. Ahol végestelen végig, egészen a Rottenbiller utcáig már hetek, hónapok óta hadiállapot van/volt. Ahol így november közepe felé a gázcsőcsere – legalább is a látottak alapján – talán lassan-lassan a vége felé közeledik.

dob2016nov-2.jpg

dob2016nov-1.jpg

Ahol a Főgáz – teljes joggal – szigorúan vette a vezetékcsere utáni nyomáspróbát, így aztán több házban több napon (héten?) át felfüggesztették a gázszolgáltatást. Akkor is, ha épp hideg volt, és így emberek maradtak fűtés nélkül. Ez történt október végén is a Dob utca körúttól kifelé eső részén, a lakók nem tudtak fűteni, főzni, tisztálkodni, szinte az egész utca lebetegedett – írta akkoriban az Index.

dob2016nov-3.jpg

dob2016nov-4.jpg

Mi meg – kissé optimistán –  még szeptemberben írtuk, hogy a Kertész és a Dob utca sarkán már vége felé jár a túrás, de tévedtünk, a környéken még mindig zajlanak a munkálatok. A félig betemetett gödrök és a friss beton alapján azonban már remélhetőleg nem sok van hátra, és a napokban véget érhet végre az itt lakók maratoni vesszőfutása. Remélhetőleg. (A képek ma késő délután készültek.)

dob2016nov-5.jpg

dob2016nov-6.jpg

Az viszont nagyon gáz volt – csak hogy a témánál maradjunk – hogy októberben több száz érintett és fázó ember próbálta kideríteni, hogy meddig tart még ez az egész, az önkor- mányzat nem tájékoztatta őket, fontosék csak széttárták a kezüket, egyáltalán nem érezték magukat illetékesnek (most sem) a lakók érdekének védelmében. Akiknek még azt sem sikerült megtudniuk, hogy ki és miért a fűtési szezonra időzített egy olyan munkát, ami tervezhető, és ami több ház gázellátását veszélyeztette. Kérdéseikre választ nem kaptak.

Csak kérdem újfent akkora nagy tisztelettel, amekkora már nincs is: biztos, hogy mindezt – még ha fontos is a gázcsőcsere – így fűtési szezonban és ennyi időre elhúzva kell csinálni?

Payns

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3711966247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása