A mi Erzsébetvárosunk

559. Kerületi mindenfélék (3)

2016. július 18. - amier

Mi lesz a brit turistákkal?

És akkor most a Péterfy-kórház után ejtsünk röviden megint csak pár szót az ú.n. „bulinegyedről”. Olvasom ugyanis, hogy a Brexit miatt romlott az angol font, ami hatással lehet a magyarországi idegenforgalomra is. Tavaly például 588 ezren jöttek a bit szigetekről, és 85 %-uk Budapestet választotta úticélnak.

bulinegyed5_1.jpg

Fotó: Dougie Wallace

Fejenként naponta 24 ezer forint elköltését számolták ki a statisztikusok. 351 ezren kereskedelmi szálláshelyre mentek, a többiek (több mint 235 ezren) másutt szálltak meg.

Ez persze egy erzsébetvárosinak nem mond újat, csak már számszerűen tudja, hogy kb. félmillió brit fordult meg a „bulinegyedben”. Meg a többi kül- és belföldi vendég. Az is látszik, hogy miközben országosan nagyon fontos a turizmus, annak minden hátránya itt csapódik le. Azért vannak, akiknek ez komoly előnyt jelent, kocsmájuk, kiadó lakásuk van, netán ezekben dolgozik.

Turistáskodni sokféleképpen lehet, nekünk ez jutott.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr898898872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása