A mi Erzsébetvárosunk

447. A Lyuk (1)

2015. szeptember 04. - amier

Korábban már írtunk – mekkora volt az öröm! – hogy lett saját kerületi lyukunk, lyukacs- kánk, kráterecskénk. Majd’ két hete, augusztus 24-én került fel egy kép a Klauzáliára, miszerint a monszun és az esős évszak beköszöntésekor a Kéthly Anna tér szélén, a Nyár utcánál beomlott a díszkövezett járda. Merthogy elmosta (alámosta?) az ár.

kethly_eso1.jpg

kethly_eso2.jpg

Tegnap aztán arra gondoltunk, itt az ideje, hogy megnézzük már, hogy miképpen sikerült a sérült részt kijavítani. Hát kérem tisztelettel, sehogy. Annyi változott, hogy körbe lett kerítve, kockakövek ácsorognak délcegen feltornyozva a szélén – és persze szeméttel lett teledobálva. A lyuk. Ami még mindig a miénk...

kethly_eso4.jpg

kethly_eso3.jpg

Lássuk be, ahhoz képest hogy az akkoriban fővárosszerte „keletkezett” jóval nagyobb krá- tereket már mindenütt kijavították (pl. a józsefvárosi Teleki téren), mi egy kissé le vagyunk maradva. Mindenesetre most készítettünk pár felvételt a még mindig meglévő lyukunkról, csakhogy tudjuk: tényleg már (még) mindenünk van. És persze senkit sem akarnánk sür- getni – a lassú munkához különben is idő kell – de azért így ennyi idő után ezt az apró lyukat – még ha a miénk is – már csakcsak ki lehetett volna javítani. Vagy nem?

És akkor most újra megkérdenénk illő tisztelettel: vajon meddig lesz itt ez a lyuk mind- annyiunk legnagyobb örömére?

Demeter Tamás

(Több képet, nagyobb méretben feltettünk az fb-oldalunkra is, ott megcsodálható "a mi lyukunk" minden irányból - a Szerk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr467761302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása