A mi Erzsébetvárosunk

Baross tér 20/21. - Lottóház

2015. április 06. - amier

1959/60-ban épült, valószínűleg Csics Miklós (1928-1985) építészmérnök tervezte 5 emeletes "Lottóház". Helyén eredetileg egy 1893/94-ben Fekete Elek tervezte és építette négyemeletes eklektikus lakóház állt.

baross_t20-2.jpg

Az ú.n. Lottóházakban minden lakást lottónyerteseknek osztottak ki, de ma már csak egy-kettőben él a régi szerencsés tulajdonos. Tulajdonképpen a lottó szelvény számaival lehetett lakást vagy különféle tárgyakat nyerni, például autót, háromhetes kínai körutazást, zeneszekrényt, nagy értékű könyvtárat esetleg lovaskocsit. De sorsoltak Balaton-parti üdülőket is. E nyeremények hallatán olyan érzés fogja el az embert, mint amikor Gazdálkodj okosan!-t játszik, és szerencsés kockára lép.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr877344206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása