A mi Erzsébetvárosunk

258. Önkormányzati pillanat 8.

2014. augusztus 28. - amier

Helyiségbérlet a Király utcában
Két helyiségügy is volt a Képviselő-testület augusztus 25-i ülésén. Az egyik Király utca 15. alatti helyiségbérlő 15 éves bérleti jogot kért, mert 43 milliót akar beruházni és kell a védettség. A rendelet szerint ilyet lehet is adni. A határozati javaslatban az volt, hogy megkapja a hozzájárulást „azzal a feltétellel, hogy a bérleti szerződésben a Silver King Investment Kft. kötelezettséget vállal a legalább egy éves bérleti díj összeget meghaladó mértékű beruházásra.”

kiraly15-1.jpg

Az éves bérleti díj18,7 millió forint, a vállalt beruházás 43.201.034,-Ft. Szóvá tettem az ülésen, hogy ha valaki 43 milliót vállal, miért csak kb. 19 milliót teszünk kötelezővé. Az már csak hab a tortán, hogy decemberben ugyanekkora vállalásra ők már megkapták az akkor kért 10 (tíz) év bérletet.

A másik kérelem ugyanabból a házból volt. A történet csak abban tér el, hogy kb. 100 milliós a vállalt beruházás. A határozati javaslatban ugyanez a feltétel. Itt már két dolgot tettem szóvá: az egyik, hogy 100 milliós vállalásra miért csak kb. 19 milliót teszünk szerződéses kötelezettséggé. A másik kérdés tavalyra nyúlik vissza. Ennek a bérlőnek 38 milliós tartozást engedett el a fideszes többség. Mi a biztosíték, hogy képes lesz a vállalt beruházásra? Ha emlékeznek rá, ebben az ügyben Orbán fogorvosának a cége vállalta a 38 millió elengedése esetén a maradék 20 millió befizetését.

Végül most még egy kérdés: a határozatokban – mert elfogadták a javaslatot – hol van a beruházás határideje? Ha 15 év alatt sem fejeződik be, még szólni sem lehet érte. De a 15 év biztosíték megvan.

Gratulálunk a fideszeseknek a gondos gazdálkodásért.

Gergely József képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr176644797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása