A mi Erzsébetvárosunk

221. Lomtalanítás, te csodás!

2014. június 29. - amier

“Én vagyok a mámoros, kusza est. Egy városom van: szegény Budapest.” (Ady)

Úgy látszik nem csak nekünk, hanem a stop.hu-nak (és az ottani levélírónak) is feltűnt, hogy mennyire elcseszett a Király utca és környékén végrehajtott mostani éves lomtalanítás. Az előző posztban már szóba került, hogy – miközben próbáltam elkapni a Madách tér ünnepélyes átadásának pillanatát (nem sikerült), és ünnepeltem volna az alig egy hónapja kijavított Dob utcát (ez sem sikerült) –, megcsodálhattam az évenként érkező, várvavárt lomtalanítás minden báját. (Érdekes, de ez az egy, na ez sikerült!)

lom_dob1.jpg

lom_dob2.jpg

lom_dob3.jpg

Dob utca - péntek délután

Mert biza’ nincs is annál hangulatosabb dolog, mint amikor csendesen üldögél az ember a flancos teraszon, szopogatja az italát vagy fogyasztja az ételét – és tőle pár lépésre hatal- mas szemétkupacok virítanak, megspékelve egy-két lomizóval.

lom_kk1.jpg

lom_kk2.jpg

Károly körút

lom_kir1.jpg

lom_kir2.jpg

Király utca

lom_rumb1.jpg

lom_rumb2.jpg

lom_rumb3.jpg

És végül a Rumbach Sebestyén utca

És mindez kedves felebarátaim, a kerület legfrekventáltabb részén, a Károly körút-Király utca-Rumbach Sebestyén utca-Dob utca határolta idegenforgalmi aranynégyszögben.

Mert Budapest, én így szeretlek!

***

Az FKF honlapján közzétett tájékoztató szerint szombatig (néhol péntekig) tartott elvileg a kerületi lomtalanítás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr116452037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SemBoga 2014.06.30. 08:45:40

a cikkben a hőbörgés szemmel látható - de hol van valami javaslat, hogy jobb legyen a dolog?

Deszkás 2014.06.30. 08:54:31

@SemBoga: Erre már megszületett a döntés. De valahogy nem tartják be az illetékesek. Ez pedig az, hogy évente egyszer minden családnak jár egy ingyenes lomtalanítás, elszállítás. Odahívják a kocsit, belepakolják, és elmegy. Nincs ilyen nagy kupac, és nem látni ezt a sok szemetet az utcán. De ha már van lomtalanítás, le kéne rakni konténereket és azokat elszállítani, ha megtelt. Az is jobban nézne ki, mint ez.

randomuser1 2014.06.30. 09:04:37

pár éve a FKF befenyíett, h ezentúl nincs központilag szervezett 2 hetes kerületenkénti szemétfesztivál hanem házközösségenként előre megbeszélt időpontban..
nem merem megtippelni melyik lobbi bulizhatta ki, h maradjon ez a senkinek nem jó módszer.
külváros még rosszabb, ott a zöldterületet teszik tönkre, évekkel későbbb is tele van a gyep üvegcserepekkel, fűkasza imádja ám...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 09:11:39

be kellene fejezni ezt az aldatlan allapotot, belvarosiaknak kotelezo lenne uj butor eseten a regit leadni az IKEAban :)))

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 09:12:38

@Emmanuel Goldstein: gondolom az uveget a sok lomizo viszi oda a te kedvedert... nem a szomszed vagy te vagy akkora marha hogy kirakd...

Adam West 2014.06.30. 09:17:26

A cigány-IKEA soha nem fog megszűnni, ebbe bele kell törődni…

♔bаtyu♔ 2014.06.30. 09:24:15

Semmi mást nem kellene csinálni, mint a rendőröknek ellenőrizni a lomizó autók és sofőrjeik papírjait, állapotát.

Ezek kiállnak az autópálya lehajtókhoz és ott felejtett 40-es táblákhoz, Pintér majd szétszakad, ahogy aggódik az autópálya lehajtókon átkelő gyalogosokért, miközben lomtalanításkor egész kerületrészek vannak komoly veszélyben azért, mert jogsi nélküli cigányok keringenek széttaposott autóikkal.

groupiegirl 2014.06.30. 09:44:17

Szia,
én írtam a levelet az FKF-nek, sajnos nem tudtam túl hivatalosan, mert az oldalukon nem sikerült regisztrálnom, ezért maradt a Facebook. Ebben azt javasoltam, hogy teremtsen egy fórumot az FKF, ahol a kerület lakói is felvethetnék az ötleteiket, hogyan lehetne kulturáltabban megoldani a lomtalanítást. A II. kerületben pl már 2 éve beszüntették az ott élők kérésére (akinek meg lomja van, az kéri az éveként 1x ingyenes elszállítást).

WildBear 2014.06.30. 10:01:39

Már megszületett az ötlet, csak nem akarják betartani: évente egyszer minden társasház (!) ingyen kérhessen egy konténert a lomtalanításhoz. A Közös Képviselő jelezné, hogy mikor. A mostani rendszerben az a rossz, hogy már napokkal előtte megjelennek a lomis etnikumok, gyakorlatilag ott laknak, végzik a dolgokat. A kitett TV-k képcsövét szétszedik (a réz tekercs miatt), a szilánkok ott maradnak.

randomuser1 2014.06.30. 10:11:33

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: tom, h csak egy hülye troll vagy, de azért megkérdem, a lomtalanítás fogalma, mint olyan, tisztán megvan, vagy valami alapvető problémád van a világ reáliáival?
hehe :)

Ráérek 2014.06.30. 10:13:25

Az FKF.hu oldaláról:

" A szabálysértési törvény alapján a tulajdon elleni szabálysértés akár elzárással is büntethető. Főszabály szerint az elzárás legalább 1, legfeljebb 60 napig tarthat. A kiszabható pénzbírság legalacsonyabb összege 5 ezer forint, legmagasabb összege pedig 300 ezer forint.

A közterület-felügyelők tettenérés esetén – ha bűncselekmény gyanúja áll fenn – a szabályszegőt feltartóztathatják, vagy a rendőrségre előállíthatják. A rendőrség saját hatáskörben is intézkedik: helyszíni bírságot szab ki, nagyobb értékre elkövetett lopás esetén pedig büntetőeljárást indíthat.

A közterület-felügyelők fellépnek azok ellen is, akik a lomtalanítás lebonyolítására vonatkozó szabályokat nem tartják be, nem a megengedett időben teszik ki a lomhulladékot a közterületre vagy tiltott hulladékot raknak ki. Ilyen esetekben a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságnak, – környezetvédelmi hatóságként – a fővárosi főjegyzőnek, valamint – jogellenesen elhagyott hulladékok esetében – a kerületi jegyzőnek van eljárási kötelezettsége. Köztisztasági szabálysértés esetén tettenéréskor 5-50 ezer forint között helyszíni bírsággal vagy akár 150 ezer forint pénzbírsággal is büntethető a szabálysértő."

Minden törvény annyit ér, amennyit betarta(t)nak belőle. :-((
A jelek szerint SEMMIT nem tarta(t)nak be ebből.

randomuser1 2014.06.30. 10:24:42

amúgy megjegyezném, idén lomtalanításkor a külvárosi lakcsinkon a cigányok csak pislogtak nagy éhesen, a jobbanteljesítés hatására nem nagyon volt mit kipakoljanak a népek, a belváros, az puccos, ennyi szemetet rég láttam egybe:)

♔bаtyu♔ 2014.06.30. 10:33:50

@Ráérek: Érdekes lenne az összefüggés okának felszinre hozatala a cigányok megjelenése és a rendőrség, közterületfelügyelet eltűnése között.

Úgy tűnik, hogy ekkor direkt tűnnek el.

Hozzánk közel pld. szinte állandó rendőri poszt van, mert kényelmes lehetőség van az autók megállítására. Használják is. Kivéve, ha nálunk, vagy a környéken lomtalanítás van.

Tímár Mihály 2014.06.30. 10:52:05

A lomtalanítás szükséges rossz. Szerintem a jelenlegi megoldás is elfogadható, évente egyszer túl lehet élni.

A Külső-Erzsébetvárosban viszonylag gyorsan lezajlott az egész: pénteken és szombaton voltak szeméthalmok, vasárnap kora délutánra eltakarítottak mindent. Ezúton is köszönet aZ FKF dolgozóinak!

Szerintem a társasházanként külön lomtalanítás sem lenne jobb: egy utcában van mondjuk 50 ház, és 25 tavaszi-nyári-őszi alkalmas hétvége, így minden hétvégén minden utcában lenne 2-2 szeméthalom. A jelenlegi megoldással legalább egyszerre túlesünk rajta.

A kulturáltabb megoldás a lakók együttműködését igényelné, a meghirdetett szabályok betartását:
1. Csak a meghirdetett napon rakját ki a lomot, ne előtte egy héttel.
2. Csak azt rakják ki, amit meghirdettek: bútort, kartondobozt, nagyméretű lomokat.
3. Szemetet, szelektíven gyűjtött és veszélyes hulladékot ne!

Ami engem is felháborít, az a tévék és hűtőszekrények utcán történő szétbontása. Nagyon hasznos, hogy ezeket újrafeldolgozzák, de ezt nem az utcán kellene csinálni. A minimális hasznot a lomisok elteszik, a maradék szemét eltakarítása pedig közpénzből történik.

Egyébként részben ez is a lakók hibája: számtalan cég hirdeti, hogy egy telefonhívásra ingyen elviszi az elektronikai hulladékot. Sajnos sokan még erre is lusták.

Deszkás 2014.06.30. 10:57:24

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Gondolom sosem láttál olyat, hogy egyben kirakott TV üvegét, vagy a tükröt összetörik...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 10:57:25

@Emmanuel Goldstein: vadász, vadász, szerintem te szopni jársz ide...

de most komolyan kirakod egyszer, akkor osszetorik az uveget, es akkor utana meg 5szor kirakod es 5szor osszetorik, es a hulye az nem te vagy

nem te nem hulye vagy te csak szeretsz szopni :)))

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 11:01:16

@Deszkás: eleve az egy goreny aki lomtalanitasnal kirakja a TVt, vannak hulladekudvarok, ha oda elviszi valaki akkor azt feldolgozzak es nem a szemettelepre kerul
tukrot nem nagyon lattam eddig, csak regi TVt kirakva, viszont elegge erdekes mentalitasa van annak aki torheto dolgot kirak...

nyílméregbéka 2014.06.30. 11:12:16

@♔bаtyu♔: Ez pontosan így van.

VAN rá törvény - nagy dicsekedve bejelentették az összes nyilvános fórumon - hogy ezentúl, aki a kirakott lomokhoz nyúl, az irgumburgum, mert az már az FKF tulajdona!
És lesz itt nemulass!

De VALAHOGY, amikor tényleg eljön a lomtalanítás és ugyanazok a 8-10 fős cigány családok túrják szét a szemetet, mint addig is mindig, hirtelen mit tesz isten, egy darab rendőr, közterület-felügyelő sem jár arra.

Nemrég költöztem, az új utcámban pont akkor volt lomtalanítás. Nem épp nyócker, kimondottan "jó" környék.
Lomok persze széthányva, a teljes tököli börtönlakosság mászott rajta.
Tippeljetek, hány rendőr járt arra EGÉSZ NAP?

(segítek: 0).

Deszkás 2014.06.30. 11:18:04

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Miért azzal van bajod, aki törhető dolgot kirak, miért nem azzal, aki össze is töri?!

randomuser1 2014.06.30. 11:20:15

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: mondom, te olyan egybites troll vagy, ha egy kevés eszed lenne, megpróbálnál legalább egy elemi logikai lánc mentén provokálni, nem ilyen bután, egy teljesen megalapozatlan nézőponthoz ragaszkodva :)

Deszkás 2014.06.30. 11:22:05

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Ja igen, vannak hulladékudvarok. nem sok. A belső kerületekben (I-II-V-VI-VII) egy sem. Ott aztán nincs autója minden embernek, mert nincs szüksége rá. Na ők nem fognak BKV-n elektronikai hulladékot vinni.

randomuser1 2014.06.30. 11:23:58

@gigabursch: ügyesen kell fényképezni, bár így is becsúszott minden második képre a lelakott, nyitottajtós fehér kisteher.. az se a belvárosi banki kontrollerek kedvenc hobbiautója :)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 11:23:59

@Deszkás: azert mert a szomszed gyerek vagy a sajat gyereked is osszetorheti csak ugy heccbol...
es nem bizonyithato, hogy ki tette, viszont az aki kirakja az bizonyithato

Deszkás 2014.06.30. 11:27:23

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Csak nem a szomszéd gyerek ül a szemétkupacnál, hanem a tudjuk kik. Ez egy hülyeség a részedről, a kákán is csomót keresel...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 11:29:17

@Emmanuel Goldstein: van egyfajta intelligencia aminel nem jar vissza az ember szopni, de te szopni szeretsz es a vegen meg beallitod hogy a masik eroszakoskodott...
pedig szimplan es egyszeruen te a szopas oromeert teszed ezt es elvarnad hogy a vegen meg sajnaljanak...

kertvarosban ha a szomszedom torhetot rakna a sajat teruletemre, amit en tartok karban, akkor pofan vernem...
de lehet hogy te tenyleg olyan retardalt vagy hogy a sajat teruletedre te magad rakod ki a torhetot, akkor meg ne sirjal a szopas kozben
vadász...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 11:33:02

@Deszkás: en panelben lakom, es itt elegge massziv mennyiseg volt megsem ult minden kupac mellett cigo...
raadasul nem csak az a cigo turkal, nalunk asszony is odalepett es turkalt, hiaba ult ott a ciganyasszony a szemetkupac mellett

nem mellesleg amikor radobja az ember a rökamiét a massziv kupacra akkor is osszetorhet
mondom tul egyszeru felfogasra vall hogy a joltuggyukkik ulnek ott tutti ok tortek ossze

Muad\\\'Dib 2014.06.30. 11:36:35

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Így van b+! A nem tiltott dolgokat se rakjam ki, mert esetleg valakinek a kölke, vagy néhány lomis összetöri. Gratulálok...
Azért ez már mindennek a legalja, amikor nem az a gyökér a hülye, aki nem tudja megtanítani a fattyát, hogy ne törjön mindent ripityára, amit az utcán meglát, meg nem a lomis, aki szétbarmol mindent, hanem a világ maradék része, aki nem alkalmazkodik ezekhez.
OMFG!

randomuser1 2014.06.30. 11:36:37

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: látom, nagyon pörögsz ezen az orális szeksz témán, ne aggódj, szombaton csak a felvonulás van, nem kell visszafogd magad, egész héten vannak programok :)

Deszkás 2014.06.30. 11:39:12

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Szerintem meg ez a túl egyszerű felfogás: "elegge erdekes mentalitasa van annak aki torheto dolgot kirak... "

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.06.30. 11:42:34

@Tímár Mihály: pedig a társasházanként megrendelt lomtalanítás nem is olyan rossz dolog, vidéken is van ilyen, van egy konténer, abba hordják a lakók a cuccot

én amúgy azon csodálkozok, hogy minden évben összejön még vidéken is egy embernyi magasságú és tíz méter hosszú, sok-sok köbméteres lomkupac egy 10 emeletes házból
de úgy képzeld el, hogy amíg ott laktam, addig minden évben összedobtak ennyit
én nem tudom honnan van az embereknek ennyi lomja, ami újratermelődik

WildBear 2014.06.30. 11:53:54

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: " eleve az egy goreny aki lomtalanitasnal kirakja a TVt, vannak hulladekudvarok, ha oda elviszi valaki akkor azt feldolgozzak es nem a szemettelepre kerul"

Ne viccelj már, pont azért van a lomtalanítás, hogy az ilyen lomoktól megszabaduljon az ember !
Akinek nincs autója, az hogyan cipeljen el egy dög nehéz TV-t a hulladékudvarba..?

Mellesleg a TV képcső elég vastag üvegből van, nem könnyen törik el; kivéve, ha direkt szétverik, a benne lévő réztekercsért.

lord_soth 2014.06.30. 12:25:10

Nekem most jó tapasztalataim voltak, Damjanich utca szombat estig végig volt lommal, szokásos módon széttúrva. Vasárnap 11-kor egy szem kosz nem volt, mintha nem is lett volna semmi.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.30. 12:31:00

Ilyenkor is látszik, mennyi kimosakodott buta proli él a fővárosban.

A sok hülye direkt gyűjtögeti, őrizgeti, kerülgeti 365 napon át a szarjait, mert évente egyszer nem kell fizetni az elszállításért.

Muad\\\'Dib 2014.06.30. 12:47:27

@polyvinyl:
Tudod nálunk szerencsésebb helyeken (pl. Németország nagy része) a sok "hülye" proli ugyanígy gyűjtögeti, csak épp felcsörög egy számot és kikocog a teherautó, ami szintén INGYEN elviszi...

WildBear 2014.06.30. 12:48:58

@polyvinyl: Ne erőlködj már. Ha valakinek évközben pl. elromlik a TV-je, és nem tudja elvinni a hulladékudvarba, akkor teljesen racionális dolog, hogy leviszi az évente kétszeri lomtalanításon. Ezért van a lomtalanítás !!
Azzal, hogy "buta proli"-zol csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt.

Muad\\\'Dib 2014.06.30. 12:57:37

@WildBear:
Tv-t a legtöbb helyen nem lehet kitenni csak úgy lomtalanításkor sem. Elektronikai hulladéknak kijelölnek mindenhol egy ideiglenes gyűjtöhelyet a lomtalanításkor és oda kell vinni.

OoVICoO 2014.06.30. 12:59:41

Egyetértek lord_soth, Idén tökéletes munkát végeztek a lomok elszállítói. Nálunk egy pár héttel hamarabb volt a lomtalanítás. Az elszállításra kijelölt nap délben már SEMMI szemét nem volt a kirakóhelyeken, mint ha nem is lett volna lomtalanítás.
Csak így tovább remélem jövőre is lesz, és ugyanazok csinálják mint idén.

groupiegirl 2014.06.30. 13:26:19

Amikor a levelet megfogalmaztam az FKF-nek, nekem sem velük volt a problémám, hanem azzal, hogy főleg a bulinegyedben (Gozsdu környéke) ez a rendszer egyszerűen elavult és balesetveszélyes. Arról nem is beszélve, hogy a lomtalanításnak köszönhetően Budapestnek tavasztól őszig minden hétvégén van egy olyan része, ahol olyan, mintha a Balkánon járna az ember.

Reszelő Aladár 2014.06.30. 13:33:05

Ugye úgy kezdődik a lomtalanítás, hogy

Tisztelt lakók!
X hónap, Y napján Z órakkor lomtalanítunk. Kérjük a cuccost lehetőleg aznap készítse ki, hogy ne legyen lomizás.

Üdv

Főkefe

Na most ha a fenti nap mondjuk csütörtök, az állampolgár pedig már hétfőn kipakol, akkor nem csoda ha megjelennek a lebontók. Ha nem ér rá akkor sorry.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.06.30. 13:41:03

@nyílméregbéka: "De VALAHOGY, amikor tényleg eljön a lomtalanítás és ugyanazok a 8-10 fős cigány családok túrják szét a szemetet, mint addig is mindig, hirtelen mit tesz isten, egy darab rendőr, közterület-felügyelő sem jár arra."

Honnan tudod, hogy mindig ugyanaz? Mindegyiknek ugyanolyan az összetétele. Van egy macskajajj szerű mélyhangú elhízott mamasita, meg egy hozzá illő fater, akinek a trikója alól kilóg a hasa. Ők örzik a kupacot. Van 1-2 vékonyabb boszorkaszerű nő, szintén mély hanggal, néhány fiatal sunyitekintetű csávó, meg pár 5 év körüli puja. Ők nyomulnak a környéken még nem őrzött kupacot keresve. Persze a mamasiták már minden kupachoz oda vannak telepítve, és ha másik családból érkezik scout, akkor elképesztő hangon elkezdenek vernyákolni, amire a saját családjuk összefut a kupacnál. :-)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.30. 13:46:22

@WildBear:

Te ne erőlködj, kiscica!

A TV eleve veszélyes hulladéknak számít, ki se szabad tenni szemétnek az ucára.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.30. 13:47:37

@Muad\\\'Dib:

Vagyis nálunk szerencsésebb helyeken mégse annyira hülyék, mint itt.

Muad\\\'Dib 2014.06.30. 13:54:10

@polyvinyl:
Ugye felfogtad, hogy az az apró különbség, hogy ott HÁZHOZ mennek INGYEN elvinni a cuccot? Nem az emberek különböznek, hanem a szolgáltatás.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.06.30. 14:13:12

@Emmanuel Goldstein: Két dolgot összemosol. Az utcaseprők be akarták szüntetni a lomtalanítás, az alkotmánybíróság meg azt mondta, hogy mindenkinek joga van hozzá évente egyszer. Közben egy évtizede ígérgetik, hogy majd lesz házanként rendelhető konténer a mostani lomtalanítás helyett, csak nincs rá pénz(???).

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.06.30. 14:17:23

@♔bаtyu♔: A legutóbbi lomtalanításkor keményen felléptek a rendőrök, egy hétig naponta kétszer végigment egy autó a környéken, de még véletlenül se szálltak ki a kocsiból, nehogy intézkedniük kelljen a lomizó guberálók ellen...

@Adam West: A józsefvárosi kínai-vietnami maffiapiacot is sikerült bezárni, bár hagytak időt a többségnek, hogy a szomszédba költözzön.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.06.30. 14:20:16

@Reszelő Aladár: Az FKF nem aznap, hanem előző nap kéri kikészíteni a lomot és szerintem nagyon elrontja a kommunikációt a kettős dátummal. Ezt csak a tetézi a sok szorgos emberke, aki 4-5 nappal korábban pakol, pedig egész héten otthon van...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.06.30. 14:38:40

@Online Távmunkás: Azért a lomizók is ott vannak napokkal korábban, és ha nincs kint elég szajré, akkor beindul a tarhálás, hogy "há főnök' nem lenne valami kis érték? há babaruha, vagy étkészlet?" :-)

randomuser1 2014.06.30. 14:43:20

@Online Távmunkás: az lehet, nekem valamiért így maradt meg, bár el tom képzelni, h egy ötven lakásos panelban a scifi kategóriát súrolja az évente egyszer megkérhető lomtalanítás időpontjának megbeszélése :)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.30. 14:48:13

@Muad\\\'Dib:

Ugye felfogtad, hogy amilyenek az emberek, olyan a szolgáltatás?

Muad\\\'Dib 2014.06.30. 14:52:44

@polyvinyl:
Tehát a szegényebb országokban csak szar alakok élnek. Niiceeee...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.30. 15:52:52

@Muad\\\'Dib:

Ezt honnan veszed?

Ki mondta, hogy a szegényebb országokban az évtizedek alatt felhalmozott lomot az utcára kell önteni? Mert csak úgy viszik el ingyé', ha az utcára öntöd?

Szegényebb országokban is lehet értelmesen gondolkozni és jól szervezni.

Nem minden pénz kérdése, bár szerintem VIDÉKEN, ahol a tényleg szegények élnek, elő nem fordulhatna, hogy az utcára szórassák a lakossággal a szemetet. Konténereket szoktak kirakni lomtalanításkor a szemétnek, ami nem utolsó sorban azért is jó, mert kisebb a csábítás, hogy a legszegényebbek elkezdjék széthúzgálni a lomot.

Persze ez vidéken van, nem a Butapesten.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.06.30. 16:00:20

@Emmanuel Goldstein: Szerintem csak simán kirakna egy cetlit a közös képviselő, hogy holnap jön a konténer, lehet pakolni. Vagy tegnap itt volt, pakolni kellett volna :)

♔bаtyu♔ 2014.06.30. 16:25:37

@polyvinyl: Elmondanám, hogy bár nem nálunk volt lomtalanítás, de kidobtam pár dolgot egy lakótelepen és csak egy közepes méretű panelnél annyi rom volt, hogy vagy 20 konténer kellett volna.

Nem a te kis vidéki városkádhoz kellene viszonyítanod.

Amijo 2014.06.30. 16:44:04

Info: "Az új törvény szerint megszűnik a kerületi szinten lebonyolított lomtalanítás Minden társasház évente egyszer kérhet neki megfelelő időpontra lomtalanítást. További lomtalanítás csak fizetéssel történhet. tehát megszűnik a kerületet elborító lom és szemét."

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.30. 17:12:05

@♔bаtyu♔:

Hány köbméter szemét is fér egy NAGY lomis konténerbe?

Először nézz ennek utána, addig ne gyere vissza :)

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 21:18:48

@Muad\\\'Dib: "Így van b+! A nem tiltott dolgokat se rakjam ki, mert esetleg valakinek a kölke, vagy néhány lomis összetöri. Gratulálok..."

figyelj sivatagi egerke...

hogyha nem volt meg gyereked akkor nehez am felfogni hogy miket kepesek abszolvealni...

amugy meg itt pont arrol volt szo hogy a barma kertvarosban sajat maga ele kirakta a torhetot, es utana meg csodalkozott hogy osszetort...

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.06.30. 21:22:13

@WildBear: itt a posztban a belvarosrol van szo, ahol tenyleg nem alap az auto, lasd mas hozzaszolasaimat amik pont azt taglaljak hogy az auto VALOS fenntartasa helyett erdemesebb pl. szallitmanyozot hivni, na most ha szallitmanyozot hiv a belvarosi prolija, akkor meg ramutat a regi TVre es kotelesek elvinni

Deszkás 2014.07.01. 07:56:29

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Az megvan, hogy az ember elsétál, elbuszozik a belvárosi elektronikai üzletbe és megveszi az LCD-s TV-t, amit egyedül, vagy ketten megfognak és simán hazavisznek, mert nincs 10 kiló dobozostól? A CRT meg ennek a duplája, és nem lehet normálisan megfogni. Tehát nem fognak kiszállítást igénybe venni.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.07.01. 23:22:21

@Deszkás: igen megvan, de idokozben kisegitettek, tehat az megvan hogy nem lehet kirakni a TVt?
el kell hurcolni a gyűjtőpontra

www.fkf.hu/portal/page/portal/fkf/szolg/Lakossag/Hulladek/Lomtalanit/lomtalanit_eves
"A gyűjtőpontokon leadható veszélyes hulladékok:
...
elektronikai hulladék,"
süti beállítások módosítása