A mi Erzsébetvárosunk

219. Majdnem átadva

2014. június 27. - amier

Fellelkesülve az ittlakunk.hu tegnap megjelent írásán (Finisben a Madách tér), meg azon is, hogy olyan hírek terjedtek el, hogy ha minden jól megy, ma – pénteken – kell átadni a megújult Madách teret, különben kötbérrel tartozik a kivitelező. Azt meg ők nagyon nem szeretik. Így aztán hagyva csapot, papot, gép a kézbe, és kora délután tűz ki a Madách térre, hogy le ne maradjak a nagyközönség előtti ünnepi megnyitásról. De lemaradtam.

madach20140627-8.jpg

Vagy túl korán értem oda. Ami egészen biztos: a tér ottjártamkor még nagyon nem nyílt meg. Pedig az önkormi hivatalosan verdiktben jelentette ki: a Madách téri kivitelezést legkésőbb 2014. június 20. napjáig be kell fejezni. Aztán szeptemberre ígérték, majd jött az új határidő: június vége. (Ez utóbbi tán meglehet, van még 3 nap.)

madach20140627-1.jpg

madach20140627-2.jpg

Az azonban így is látszik már, hogy elég rendesen alakulgat a Madách tér, van sok térkő, vannak fák, minierdőt – nagyon minit – is telepítettek; és persze ott van az árkád alatt a már többször megénekelt igen ronda BITE-bodega.

madach20140627-7.jpg

madach20140627-4.jpg

Viszont a tervben szereplő medencés szökőkút kimaradt valahogy, de van pici fű, meg csobog majd a víz is – medence helyett – a földből kilövellve, ahogy manapság szokás, lásd például Almássy tér. Ja, és van egy szép, régi postaláda is a hirdetőoszlop mellett.

madach20140627-3.jpg

madach20140627-6.jpg

Ami a burkolatot illeti – ahogy az Egy nap a városban blog is írja (tessék megnézni, nagyon jó képei vannak a térről!) – elég eklektikus lett, többféle mintát találni, például a fehér térkövekkel rakott részt az adott vendéglátóhely kapja meg, oda akár asztalokat tehet.

madach20140627-5.jpg

madach20140627-9.jpg

Az eddigi állapotnál a mostani mindenképp jobb, annak ellenére, hogy a parkolóhelyek teljesen megszűntek. (Mondjuk az már egy másik, de nem elhanyagolható kérdés, hogy a környéken lakók hová az istenbe tegyék le az autóikat, de ez az önkormányzatot különö- sebben nem izgatja…)

Hát ennyi így nagyhírtelen, addig is, amíg tényleg megnyílik a tér, tessék nézegetni a képeket, aztán majd csak lesz valami.

***

A tér átalakítására az önkormányzat 2012-ben építészeti tervpályázatot írt ki. Az eredetileg 2013 nyarára tervezett átadás többszöri határidő-módosítás miatt folyamatosan csúszik. A kerület sajtóosztálya szerint a háttérmunkálatok, illetve a közbeszerzések kiírásának elhúzódása miatt történt mindez. A tér felújítására korábbi közlések szerint 150-200 millió forintot szánt az önkormányzat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr576434213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása