A mi Erzsébetvárosunk

Barát utca 3.

2015. április 01. - amier

A Bérház Építő-, Kezelő- és Hasznosító Kft. megrendelésére Bauer Emil tervezte és 1936/37-ben Barta Károly építette 3 emeletes modern lakóház. Visszafogott modern stílusú vasbetonvázas bérház, a földszint műtravertin burkolatú, a vakolt emeleteken középen zárterkély, balra csatlakozó, jobbra önálló erkélyek.

barat3-1.jpg

Bauer Emil (1883-1956) - Diplomáját 1904-ben a Budapesti Műegyetem szerezte. Egy évet tüzérönkéntesként Bécsben töltött. 1907-ben nyitott Guttmann Gyulával közös irodát Budapesten. Az I. világháború után magas színvonalú, modern garzonházakat tervezett a Szabadság-hegyre, egy angliai hangulatú, zártsoros családiház-telepet a XII. kerületi, Kiss János altábornagy utcában és a VIII. kerületben a Corvin mozit és tömbjét. 1945-ben távozott Ausztráliába, ahol elsősorban iskolákat tervezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr707301131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása