A mi Erzsébetvárosunk

Almássy tér 3.

2015. április 02. - amier

1913/14-ben Sipos József tervei alapján Sándor Imre és Székely Zsigmond építette 4+1 emeletes szecessziós lakóház. Az építtető Bukovics Sándor volt.

almassy_ter3-1.jpg

Az 1910-es évek végén az épületben volt a Keleti Kereskedelmi Rt. főraktára. A cég a Vasárnapi Újságban 1917-ben megjelentetett hirdetéseiben a Siloform konzerválószert reklámozta, melynek használatával ígéretük szerint évekig friss állapotban volt tartható a tojás. Az 1920-as években a Szabómunkások Szakszervezetének volt az épületben gyűlés- terme, mely az első emeleten helyezkedett el. 1930-tól a baloldali szociáldemokrata ér- telmiség által megalapított Magyarországi Szociáldemokrata Párt Jaures-munkaközössége tartott a helyiségben előadásokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr937259853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása