A mi Erzsébetvárosunk

92. Heti kérdéseink 5.

2014. február 27. - amier

02.jpgMiért büntetik belső Erzsébetvárost?

Sokan, sokat panaszkodnak Erzsébetváros Károly körút és Erzsébet körút közötti területének állapotai miatt. Vannak, akik a mulató negyed vendégei okozta éjszakai zajongás, vannak akik koszos utcák, vannak akik az elhanyagolt közparkok miatt elégedetlenek.

Most egyre többen kérdezik, mi lesz a Klauzál téri piaccal?

klauzal3.jpg

De konkrét választ senki sem ad. Bezárták a zöldségeseket, a kisboltokat, a pecsenyesütőt és hetek óta minden az enyészeté. Miért mostohagyermeke a Fideszes önkormányzati vezetésnek belső Erzsébetváros? Miért nem nyúltak hozzá négy éve a Klauzál térhez, miért hagyták gondozatlanul a négy éve frissen átadott Kéthly Anna teret, miért koszosabbak az utcák, mint a környező kerületekben? Választ ma senkitől nem kapunk!

klauzal2_2.jpg

klauzal1_2.jpg

Eközben drágán kinyomtatott, vaskos füzetekben fényezi magát a kerület vezetése, grafikonokkal, mutatós számadatokkal próbálja elvarázsolni az olvasót, hogy hová is fejlődött ez a városrész. Hát hová is fejlődött? A válasz Erzsébetváros utcáin, terein és például a Klauzál téri vásárcsarnokban hever!

Devosa Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr565835834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SemBoga 2014.02.28. 10:34:27

olyan szép, kár lenne, ha ebből is valami havernak lenne ingatlanbiznisze

♔batyu♔ 2014.02.28. 10:37:44

Valószínűleg akkora a bérleti díj, hogy inkább elhúznak.

Én inkább a VI. kerre látok rá, ott tényleg nagyon alaposan takarítják éjszaka után az utcákat. Még szombaton is.

Paula56 2014.02.28. 10:43:02

Ki a polgármester ?

radnaughty 2014.02.28. 10:44:09

biztosan lehetne több figyelmet és pénzt fordítani a környékre, de az, hogy a környező kerületek utcái tisztábbak lennének, szerintem egyáltalán nem igaz. pl. a 7.-ben rendszeresen szokták mosni a járdákat gőzborotvával, míg a 8.-ban soha. ott kutyaszarosabb, -hugyosabb is. a piaccal valóban lehetne valamit kezdeni, de talán lesz is valami, mert pl. a kinti bódékat nemrég elbontották. a belső kis üzletek is elég elszomorítóan néztek ki, már évek óta.

♔batyu♔ 2014.02.28. 10:50:49

@radnaughty: Lehet, hogy felújítják.

Egyébként ha ilyen ütemben nő a turizmus, itt is az lesz mint Prágában, ez a belső rész kiürül. A lakásokból szállodák lesznek. Este már most is több az angol szó mint a magyar.

Jokkura 2014.02.28. 11:01:38

@Paula56: Wattamány ,egy karótnyelt,motyogó, önmaga árnyékától megijedő,orange-pártkatona.
@SemBoga: @radnaughty: meg nem erősített utcai infók szerint (pletyka) valami orási szórakozó/-tató létestmény készülödik oda (régen discó néven futott az ilyesmi)
@♔batyu♔: nem saját akaratukból mentek el, kipaterolták őket.
Amikor jó idő van (április eleje-oktober eleje) akkor itt is végig szoktak vonulni (legalábbis tavalyig) valami spricnis kocsival takaítók, néha sikerül is valamit csinálni ,hetente egyszer,ujabb módi szerint pénteken. Aztán érdemes lenne megnézni az eredményt hétfő hajnalban. A két körút közt a VII.-ben kb. 250-280 "szórakozó hely" /romkocsma van.Legalábbis ez tavaly juliusban volt ,azóta csak szaporodott---hajnali 4-6 óraig tartanak nyitva.
mindez az elmúlt 4 évben szaporodott meg ennyire. Még az iskola közvetlen szomszédságában is van egy itatóhely (délelőtt nyit).

Fejesrob 2014.02.28. 11:16:47

@Jokkura: Az a terület eredményesebben termeli a GDP-t, ha a turizmusnak van alárendelve.

Költözz el. Persze eljön az az idő, amikor úgyis annyit adnak majd a lakásodért, hogy megteszed.

Amusing 2014.02.28. 12:13:13

Fényes nappal 6-an voltunk, de egy 10 éves cigánygyerek beszólt, hogy takarodjunk és ne ott beszélgessünk a piac előtt. Utána persze szólt a tesóknak...
Asszem ezért gettó a hely

tuskese 2014.02.28. 12:20:04

Tisztelt Devosa Úr!

Belső Erzsébetvárosban élőként, csak politikai propagandaként tudom értelmezni az Ön által leírtakat, amik a helyzet objektív értékelésétől távol állnak.

Miért lenne gondozatlan a Kéthly Anna tér? Tavasztól őszig gyakran látok ott közmunkásokat füvet nyírni, virágot ültetni. Bárki megnézheti, nem gondozatlan egyáltalán.

Arról miért nem ír, hogy a kettővel előző, szocialista vezetésű önkormányzati ciklus végén hangulatjavító intézkedésként planténerekkel rakták tele a kerületet, majd a megnyert választás után hagyták Önök gondozatlanul azokat, letört fákkal és szeméttel teli? Az nem bántotta a szemét?

Itt élőként látom, hogy rendszeresen takarítják az utcákat, és egyáltalán nem koszosabbak, mint a szocialista városvezetés idején. Sőt inkább tisztábbak.

A Klauzál téri vásárcsarnokban lévő Spar üzlet a kedvenc bevásárlóhelyem a hangulata miatt, és mert soha nincs ott tömeg. Én is látom, hogy a kisebb üzletek (minden a Sparon kívül) kiköltöztek onnan. De enyészetnek nevezni az ottani állapotokat, az erős túlzás.
És ha valóban fel akarják újítani, úgy gondolom, ráfér. Eddig ugyanis belül egy összetákolt bodegahalmaz volt.

Az igaz, hogy hiányolom a vásárcsarnok átalakításával, jövőjével kapcsolatos tájékoztatást.

Varga Péter

Géza911 2014.03.01. 12:39:42

Teljesen egyet értek Varga Péter hozzászólásával. És igazán kétlem, hogy Devosa úr nem olvasta ezt a bejegyzést: mierzsebetvarosunk.blog.hu/2014/02/04/76_heti_kerdeseink

Ebben a posztban Gergely úr meglepő alapossággal és korrektséggel írja le a Vásárcsarnok jövőjét. Legalább egymással beszéljenek néha, sokat segít a tudatlanságon a kommunikáció. Persze csak akkor, ha nem a szándékos csúsztatás a cél.
Üdv.:

Géza

amier 2014.03.01. 15:12:59

@Géza911: Kedves jó Géza911!

Mielőtt válaszolnánk Varga úrral egyetértő kommentjére, hadd gratuláljunk a frappáns, kimondottan újszerű című blogjához, melyet érdekes módon "A Mi Erzsébetvárosunk" címmel indított 2014.02.04-én, szintén a blog.hu-n. Külön megható, hogy nem csak blogja címe egyezik meg a miénkkel, hanem véletlenül még ez első – és eleddig egyetlen – posztjának címe is ugyanaz, mint a miénk (1. Elindultunk).
Természetesen egy olyan ragyogó jellemről, mint Ön, nem feltételezünk semmiféle sunyiságot, így csak gratulálni tudunk a majdnem egyedi címválasztásaihoz.
Mit ne mondjunk: nagy öröm, hogy ekkora hatással voltunk Önre. (A megadott freemail-es cím kicsit ciki, de sebaj!)

További jó munkát és szorgalmatosságos szép napokat kívánva:
A mi Erzsébetvárosunk blog szerkesztői

Gjózsef 2014.03.01. 16:14:12

@Paula56: Van egy személy, akinek a bankszámlájára ilyen címen megy a pénz.

Gjózsef 2014.03.01. 16:16:29

@Jokkura: ez azért meglepő, hogy az iskola melletti épületben egy nagy méretű itató nyílt. Nehéz nem észrevenni, ha valaki ellenőrizni akarja. Akarja?

Gjózsef 2014.03.01. 16:17:26

@Fejesrob: ha a GDP-be számít az adózatlan jövedelem, akkor igaz.

Gjózsef 2014.03.01. 16:20:41

@tuskese: ma délelőtt végigsétáltunk az egész kerületen. Állandóan a kutyamaradványokat kellett kerülgetni. A rendszeres takarítás jegyében.

Jokkura 2014.03.01. 17:39:13

@Gjózsef: magasabb szinten is tudnak róla,nem akarják észrevenni,hisz PÉNZ ...(valakinek a zsebében)

Intezívebb takarítás,csak jobb időben.
Mondjuk ebben van valami,hogy mosást nem csinálnak olyankor ,amikor (naptár szerint)fagyhat. A bibi az ,hogy a naptárat nézik ,nem a valós időjárást.
Ezzel nem védem őket ,csak az objetívitáshoz hozzátartozik.
Ettől függetlenül,láttam seprűs embereket .... :) az eredményességét láthattad

Jokkura 2014.03.02. 17:33:30

@Gjózsef: most ezzel mi a baj?? :D
szépen összekupacolták egy helyre ,ott már csak szaporodik és meggyöresedik a kidobott fenyő is.
egyébként én azt mondtam, láttam embereket seprűvel ,nem azt ,hogy sepertek is volna...
süti beállítások módosítása