A mi Erzsébetvárosunk

Telexen üzent a polgi [299.]

2023. január 19. - amier

Niedermüller Péter: Nem tudjuk felszámolni
és sóval behinteni a bulinegyedet. (Telex

Pár napja a Telex igencsak terjedelmes interjút készített a 3 éve éjféli zárórát, rendet és tisztaságot ígérő polgival. Ebben Niedermüller hosszasan beszélt a kerületi problémák- ról. Többek között arról, hogy 2024-ben ismét elindulna a polgármesteri posztért.

np2023.jpg

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Zanzásítva:

  • Bulinegyed: szerinte nem lehet megszüntetni, felszámolni a negyedet. ill. beszélt arról is, hogy a rendőrség ezentúl a hétvégeken küld még ide 24 rendőrt a központi állományból.
  • Teraszok: ő engedte volna, hogy pár helyen teraszt nyissanak a parkolóhelyeken a vendéglátósok, de erről a testület dönt.
  • Klauzál téri csarnok: szerinte jelenlegi formájában fenntarthatatlan, de el tudná képzelni, hogy – miközben maradnak az árusok – kisebb rendezvényekre (koncertek, színházi előadások, kiállítások) kiadják a csarnokot.
  • Közlekedés: a biciklisávok hasznosak, támogatná, hogy a körúton végig 2x1 sávos autóforgalom legyen. Ja, és szeretné, hogy a körútból kulturális körutat csináljanak, hogy kulturális műhelyek, galériák legyenek ott…
  • Parkolás: kevesebb parkoló autó és kisebb átmenő forgalom legyen a kerület belső részén, a köztereken ne autók parkoljanak, hanem közösségi tereket alakítsanak ki. (A parkolóházakat nem tartja jó ötletnek, mert drága, és nincs hely hozzá.)
  • Király utcai házak: a Király utca 25–27–29. szám alatti házak ügyét most a Kúriára próbálják vinni, szerinte az épületegyüttes önkormányzati tulajdonban marad. Az ott lakó négy család valószínűleg költözik, de egyelőre még a testületben sincs egyetértés arról, hogyan lehetne hasznosítani. A polgármester egy nemzetközi kulturális, tudo- mányos centrumot szeretne, míg többen inkább lakásokat alakítanának ki.

Jövő év májusában lesz az önkormányzati választás.

P.s.: Nem kerületi, de... A Józsefváros Újság közéleti vitaest-sorozatot indított Neked Nyolc? címmel, havi rendszerességgel. A holnapi, a H13-ban (VIII. Horánszky u. 13.) 18 órai kez- dettel rendezett vitaest témája: a Rákóczi téri Vásárcsarnok helyzete, illetve a piacok jövője Budapesten és a nagyvárosokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9818030404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása