A mi Erzsébetvárosunk

Lomtalanítás 2022. [277.]

Csak hogy legyen idő felkészülni…

2022. november 02. - amier

 “Én vagyok a mámoros, kusza est.
Egy városom van: szegény Budapest.” (Ady) 

Idén november 25-én pénteken és 26-án szombaton – 2 körzetre bontva – tartja a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) az össznépi kerületi lomtalanítást. Ismét lehet tehát lomot kipakolni a ház elé, ahonnan a következő napon elszállításra kerül. (Csak szólok: az elszállítást követő időpontban kihelyezett lomot az FKF Zrt. utólag már nem viszi el.)

lomtalanitas2022.jpg

Tessék tehát készülődni, végre ki lehet dobni a felesleges lomokat. Viszont – ha nincs szerencsénk – a kerület ismét napokig úszik majd a szemétben. Már alig várom.

További szép estét mindenkinek.

P.s.: Hivatalosan csak előző nap este szabad kitenni a lomokat, méghozzá csak 18 óra után. Aki ennél korábban kezd kipakolni az utcára az szabálysértést követ el, de ez nem igazán szokta zavarni a népek egy részét. Elvileg és állítólag vasárnapra már rend lesz, az FKF tájékoztatója szerint a lomtalanítást követően elvégzik az úttest takarítását.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7917969160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása