A mi Erzsébetvárosunk

Ez sokba fog kerülni [213.]

Már 35. napja tart az orosz-ukrán háború.

2022. március 30. - amier

A hétvégén, Joe Bidennel folytatott varsói tárgyalása után Anrdzej Duda lengyel elnök egy interjúban szokatlanul nyers hangon bírálta a magyar kormányt (Orbán Viktort) Ukrajna-politikája, és a háborúhoz való hozzáállása miatt – írja az Euronews.

a_duda.jpg

Tekintettel az Ukrajna elleni orosz agresszióra, tekintettel civilek százainak és ezreinek halálára, tekintettel a lakóházak bombázására, ami a nemzetközi jog szerint háborús bűncselekménynek számít, nehéz megértenem ezt a (magyar) megközelítést. (…) Ez a politika sokba fog kerülni Magyarországnak, nagyon sokba.

Magyarul: Ha jót akartok magatoknak, és maradt még egy csepp eszetek, vakarjátok le magatokról villámgyorsan a Putyin utolsó csatlósa bélyeget, álljatok be a sorba szépen, vagy különben magatokra maradtok, és nagyon pórul jártok.

Pár nap múlva, április 3-án választás.

P.s.: Magyarországot nem különutasnak és szuverénnek látja a világ és tegnapi szövetségeseink , hanem annak, ami: árulónak. Ahogy Putyinból sem lesz már köztiszteletben álló vezető, úgy Orbánból sem. Becsületünket csak másik kormány építheti újra. Ezt elkezdhetjük vasárnap, vagy hagyhatjuk unokáinkra. De ők jó eséllyel keresnek inkább egy országot, ahol nem kell nulláról kezdeniük. (via Tóta W.)

Üzenetváltás az eredeti poszt alatt:
Hozzászóló: "Ha lenne egy olyan verseny, hogy Melyik ország találja meg a leggyorsabban a rossz oldalt?, ott örökös győztesek lennénk!"
Tóta W. Árpád: "most kicsit nehezebb volt, mert a jó oldalra osztottak be minket, de megoldottuk!"

*

Elmarad a V4-es védelmi miniszterek találkozója a feltűnően oroszbarát kormány (Orbán Viktor) miatt. Magyarország eddigi szövetségesei távolmaradásukkal jelezték erőteljes nemtetszésüket az Orbán Ukrajna-politikája miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1717793941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása