A mi Erzsébetvárosunk

A behemót észbekapott [210.]

Jöhet a központosított hivatalos ellátás.

2022. március 20. - amier

Vasárnap éjfélig el kell hagyni az önkénteseknek és civileknek
a Nyugati és a Keleti pályaudvart. (444.hu

Tranzitvárót alakít ki a katasztrófavédelem budapesti kirendeltsége az Ukrajnából a háború elől menekülők számára a BOK "B" csarnokban holnaptól. A menekültek váróba szállításáról feltehetően a kormányzati szervek gondoskodnak. Hétfőtől a Budapestre érkező menekültek és menedékkérők ellátása már csak ott zajlik majd.

menekult_ukran.jpg

Eddig a hír, ami akár jó is lehetne. Csakhogy:

Az elmúlt hetekben a pályaudvarokon a menekültek ellátásáról, segítéséről gyakorlatilag csak kormányunk által "migránssimogatónak" bélyegzett civil szervezetek és önkénte- sek gondoskodtak, kormányzati szinten senki nem foglalkozott ezzel. Most, több mint három hét után – véletlenül a kampány utolsó pár napjában – a kormányzati behemót észbekapott, megmozdult. És kirakta a civileket.

A NER majd 4 hét után rájött, hogy politikai hátrányokat szenved azzal, ha hagyja a civileket segíteni. Meg hát állami tettek nélkül nehéz lesz tarhálni Brüsszelben. Jöhet hát a központosított hivatalos ellátás. Olyan is lesz. (via Lovas Zoltán)

Most tehát jöhet a hivatalos ellátás. A háborús menekültek szállítását és ellátását központosítják, megnyitnak egy csarnokot, hogy az elkövetkező napokban verhessék a mellüket, ők mennyire segítettek. Csak remélni lehet, hogy valóban segíteni (is) fognak…

Payns

*

Tízmillió ember, vagyis a lakosság több mint egynegyede menekült el otthonából Ukrajnában a háború miatt – írja a Guardian. Közülük majdnem 3,5 milliónyian külföldre mentek, a többiek pedig belső menekültként az országban maradtak, de otthonukat ők is elhagyták. A menekültek közel 90 százaléka nő és gyerek. Budapestre most szombaton 1770 ember, köztük 548 gyermek érkezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3717785554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása