A mi Erzsébetvárosunk

Nyomulás, szerzés, harácsolás [155.]

2021. augusztus 27. - amier

Minden villára ráharapnak.
A NER nem csupán a Városligetet kebelezi be, a környékét is. (Népszava

A "magánosított" (ellopott) közvagyonból gyakorlatilag az ingatlanokat lehet a rendszerváltás után visszaszerezni. Hosszú távon tehát ez a kivagyiság előnyös lehet. Viszont az egyre több szerzés azt jelzi, hogy a mostani rend haszonélvezői egyre kevésbé félnek. Egyre magabiztosabbak. Úgy vélik, Magyarbasi hatalma több évtizedre stabil marad, és az ún. ellenzék szereplése okot ad erre az optimizmusra.

liget_bekebelez.jpg

Szerintem viszont 2030 tájékán egyszerre fogy el a még ellopható vagyon és az uniós támogatás. Akkor ők lelépnek, mi pedig itt maradunk mindenünkből kifosztva. De legalább az ingatlanokat vissza tudjuk venni — talán még megérem.

Fügedi Ubul

P.s.: Még! Még! Még! — 39 ezer négyzetméternyi területet kapott az államtól két egyetemi alapítvány a Római-parton. (Telex)

*

Korábban többször is írtunk a térképen is szereplő, Dózsa György út 74. szám alatt álló Káry-villáról, ez az első. Apropóját az adta, hogy még 2016-ban elkezdték átalakítani (szétverni?) a Dózsa György út erzsébetvárosi szakaszának utolsó villáját...

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3916672924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása