A mi Erzsébetvárosunk

A fontos dolgok [154.]

Ez mind a miénk. Nem, nem a függöny.

2021. augusztus 24. - amier

Oltással akarta elkerülni Orbán a kórházi drámákat.
Végül csak eltitkolni tudta azokat. (Telex / Direkt 36

„Állva várják a miniszter urat, és csak akkor üljenek le, ha ő már leült!” „Ne tegyenek fel kérdéseket!” Csak akkor beszéljenek, ha kérdezik őket! „A kórházakban gyógyítani kell, és nem kamerázni!” Csak akkor nyilatkozhatnak, ha nem mondanak számokat!

pinter_orban.jpg

Szinte hihetetlen, hogy Pintér Sándor, az Operatív törzs vezetője ilyen feltételek, és ilyen „szabályok” mellett „tárgyalt” az összehívott kórházigazgatókkal! Két rövid részlet a Telex/Direkt cikkéből (amit feltétlenül tessék elolvasni):

Pintér Sándor belügyminiszter online eligazítást tartott a kórház- igazgatóknak, a végén pedig csak annyit mondott: Bucsi főorvos úr a jövő héten jelentkezzen nála Budapesten egy személyes találkozóra. Pintér ezzel jelezte a többi kórházigazgatónak, hogy aki kibeszél, az bajba kerül.

...

Pintér velük (a kórházigazgatókkal) szemben is szigorú rendet tartott fenn a járvány egész ideje alatt. A katonás fegyelmet egy kórházi forrás egy tavalyi esettel jellemezte: amikor az újonnan kinevezett kórházvezetők először találkoztak Pintérrel, akkor a miniszter megérkezése előtt egy segédtiszt közölte velük, hogy „állva várják a miniszter urat, és csak akkor üljenek le, ha ő már leült, és ne tegyenek fel kérdéseket, csak akkor beszéljenek, ha őket kérdezik”.

És ez mind a miénk. Nem, nem a függöny. És nem csak egy szép napon lesz a miénk, hanem már most az. Itt tartunk, ez ma Magyarország. Bocsánat: Orbanisztán.

P.s.: Már az is törvényt sérthet, aki nem csinál semmit. (Ez meg csak a többieknek, hogy mire számíthatunk, ha minden így marad…)

*

Pintér Sándor nem véletlenül áll Orbán háta mögött több mint 20 éve. Orbán Viktor eddigi kormányainak egyetlen állandó tagja van: Pintér Sándor, aki ráadásul bármilyen területen bevethető és lojalitása megkérdőjelezhetetlen. A mindenügyi miniszter legutóbb az egészségügyi rendszer átszervezésénél bukkant fel mint megoldóember. (via hvg360)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr316669688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása