A mi Erzsébetvárosunk

Ismét itt a karácsony [78.]

2020. december 24. - amier

Szenteste van, megint eltelt egy év – holnap pedig itt a karácsony első napja. Aztán ha szerencsénk van, az újév is megérkezik. Itt van az ideje, hogy megálljunk egy pillanatra, s legalább ebben a pár napban – a jelenlegi körülmények ellenére – minden figyelmünket, szeretetünket barátainknak és családunknak adjuk. Még akkor is, ha esetleg ezt most csak távolról tudjuk megtenni. Békés karácsonyt és sikeres, Boldog Új Évet mindenkinek!

karacsony2020.jpg

Gyöngyösi Rebeka rajza (Facebook  - Az Igazgyöngy Alapítvány által támogatott egyik mélyszegénységben elő gyerek alkotása.)

Ady Endre: Kis karácsonyi ének

Tegnap harangoztak,
Holnap harangoznak,
Holnapután az angyalok
Gyémánt-havat hoznak.

Szeretném az Istent
Nagyosan dicsérni,
De én még kisfiú vagyok,
Csak most kezdek élni.

Isten-dicséretre
Mégiscsak kiállok,
De boldogok a pásztorok
S a három királyok.

Én is mennék, mennék,
Énekelni mennék,
Nagyok között kis Jézusért
Minden szépet tennék.

Új csizmám a sárban
Százszor bepiszkolnám,
Csak az Úrnak szerelmemet
Szépen igazolnám.

***

És róluk se feledkezzünk meg: Idén azt kérjük mindenkitől, hogy december 1-től tárgyi adományok helyett pénzzel támogassa a munkánkat. Bár most a járvány sok szempont- ból megnehezíti életünket, szeretnénk, ha idén is sok család ünnepelhetné ajándékokkal, terített asztal mellett, fűtött szobában a karácsonyt. A pénzadományokból brikettet tartós élelmiszert veszünk: kiegészítjük a beérkezett tárgyai adományokat, hogy minden család csomagja teljes legyen. (via Igazgyöngy Alapítvány - Berettyóújfalu)

Az Igazgyöngy Alapítvány az egyik legismertebb gyerekszegénység és nyomor ellen küzdő civil szervezet Magyarországon, két évtizede küzdenek azért, hogy felszámolják az átörökített mélyszegénységet. Fő tevékenységük a tehetséggondozás és személyiség- fejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre. Az alapítvány igazgatója L. Ritók Nóra. "Csak dolgozni akarunk. Azért, hogy ne éljen ennyi ember szegénységben, esélytelenségben. Akiken mi segítünk, azok nem tudják, mi az a civil törvény. Nem tudják, mit jelent a választási kampány. Ők csak azt értik, hogy van, aki segíteni akar és tud is rajtuk. Még van. Még vagyunk." (L. Ritók Nóra)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3716356992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása