A mi Erzsébetvárosunk

Nyelvpolitika [72.]

2020. december 05. - amier

Müller Cecília: A napokban megkeresek minden nyugdíjast (Telex

A wiki szerint a nyelvpolitika a nyelv tudatos vagy tudományos alapú használata. Egyik alapvető mozzanata a nyelvi tervezés. Megjegyzendő, hogy a nyelvpolitika nem azonos a politikai nyelvhasználattal, ugyanis a nyelvpolitika célokat és stratégiát tartalmaz.

op_torzs1.jpg

A távolról sem operatív (viszont láthatóan fejetlen) törzs először a "sajtótájékoztató" kifejezést értelmezte át olyan alkalommá, amelyen elsorolják a másutt kiválóan olvasható, viszont hiányos, megtévesztően csoportosított és nyilvánvalóan, többszörösen ellentmondásos adatokat — kérdezni viszont nem lehet tőlük semmit.*

Minap aztán az idősorelemzés burzsoá áltudományát is sikerült megszabadítani a "növekedés" (növekszik stb.) politikailag kártékony fogalomkörétől. Ezentúl azokat az eseteket, amelyekben a függvény első deriváltja pozitív, úgy mondjuk, hogy az “viszonylagosan stagnál".

Kéretik a függvényanalitika tankönyveket is ennek megfelelően, központilag átíratni.

Fügedi Ubul

* Úgy hallom, tavasz óta ebből visszaértelmeztek valamennyit, és a meghívott újságírók a helyszínen is kérdezhetnek.

***

Koronavírus: ismét rekordot döntött a magyar halottak száma. 193-an hunytak el a fertőzésben. 5525 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 243 581 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9716319958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása