A mi Erzsébetvárosunk

982. Tanuljunk káslerul!

2020. március 07. - amier

Zavaros összevisszaság lett a kormányzati koronavírus-tájékoztatóból
(via Index

Abszurdisztán működésének bemutatásához kiváló alkalom egy olyan sajtótájékoztató, amelyen tízen állnak ki két mikrofon (s két víz) mögé, hogy ne mondjanak semmi olyasmit, amiről korábban ne tájékoztattak volna. Többször. Pedig bőven lett volna miről, elvégre tudásunk bástyáján hatalmas rések tátonganak.

koronavir_sajtotaj2.jpg

A rendezvény funkcióját látszólag félreértő újságírók rá is kérdeztek néhány ilyenre. Mint például:
— Mi történt abban a tíz napban?
— Valóban... annyi nap telt el, ami 24. és március 2. között eltelik.

Amint láthatjuk, a miniszter ügyesen kerüli, hogy válaszolnia kelljen a számára nehéz kérdésekre. (Lásd még: "Erre is irányul meg arra is irányul" stb.) Érdemes hozzáfognunk egy kásler-magyar kifejezéstár összeállításához. Mit is jelentenek az első hallásra mellébeszélésnek tűnő frázisok?

K: "Ha jól emlékszem 15 vagy 16 találkozást jelölt meg az egyik iráni hallgató. De ez mindig kérdéses."Magyarul: "Fogalmunk sincs. Nem jártunk utána." (Ezt szépen jelzi a Szent István Egyetem közleménye, amelyből kiderül, hogy még az a kevés sem stimmel, amit a miniszter erről elmondott,)

K: "48 órán belül konkrét intézkedési tervek voltak. Minden elképzelhető variációra, sporadikus fertőzöttségre, a csoportosra, illetve akár a pándémia esetére, na most ezeket folyamatosan, a helyzet változása során átdolgoztuk."Magyarul: A helyszínen mindenki ötletszerűen járt el, mert a terveket bevezetés helyett újra és újra átdolgozták.

K: "Kérdőívvel szembesültek, hőmérsékletmérésen átestek, tünetek nem voltak, panaszaik nem voltak, illetve az egyik iráni diáknak Iránban volt panasza, amikor visszajött, a fertőzésen már többé-kevésbé átesett." Magyarul: "Kitöltötték a papírt, oszt annyi. Le se szartuk őket."

K: "Többször elmondtuk, visszatértünk rá, hogy a kontaktusok felderítése folyamatban van."Magyarul: "Egyetlen árva embert sem azonosítottunk."

Mindezt egy olyan tájékoztatón, amelyen ketten is leszögezik, hogy a másik diákot azért nem találták meg, mert az első nem mondta meg, hogy ki ő és hol található. Valahogy kísértetiesen emlékeztet ez engem arra, amikor a rendőrség négy évig (amíg az ügye el nem évült), nem találta meg Schlecht Csabát, aki eközben a telefonkönyvben feltüntetett címén lakott és rendszeresen adott interjút újságoknak.

Ha a "törzs" tényleg operatív akart volna lenni, akkor tagjai ehelyett az összeröffenés helyett a szolgálati kocsijaikkal kigurultak volna a már ismert 15-16 gyanúsított közül legalább egyhez-egyhez, és beszállították volna őket a karanténba. Közben akár célzottan el is beszélgethettek volna velük.

Vajha ennek az országnak operatív törzs helyett legalább egy operatív feje lenne...

Fügedi Ubul

P.s.: Tanácskozni, az igen. Sajtót "tájékoztatni", az szuper. Operatív törzset összehívni, az már majdnem olyan, mint Hollywoodban. Intézkedési tervet ki- és átdolgozni, ez már Oscarra esélyes... Emberek! Nem mondaná meg valaki ezeknek az izéknek, hogy az intézmények vezetése (az ún. menedzsment) az egy SZAKMA? Hogy ahhoz érteni kell???

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1515509524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása