A mi Erzsébetvárosunk

959. Londonban, hej

2019. október 27. - amier

Van számos utca, és van sok kocsma is. Csakhogy: Angliában igencsak szigorúan veszik a szórakozóhelyek az önkormányzat által kiállított engedélyeket. Minden helynek saját, egyedi engedélye van, ami attól függően változik, hogy mennyire tartják be az abban meghatározott szabályokat. És ha egy önkormányzati ellenőrzés során valami nagyon nincs a helyén, vagy folyamatos probléma-bejelentés kapnak a helyről – azonnal szigorítják az engedélyt és sűrűsödnek az ellenőrzések.

anglia2.jpg

Példának okáért egy belvárosi koktélbárnak – a korábbi rendbontások miatt – minden nap este 11-től öt biztonsági őrt kell szolgálatba állítania, még akkor is, ha csak 10 vendég cselleng a bárban. Ebből kettőnek testkamerával a bejáratnál kell állnia, ügyelve a betévedő vendégekre és az utca rendjére. (Lásd.: dohányosok, de pl. az italodat sem viheted ki az utcára). Bármikor képesnek kell lenniük meleg ételt felszolgálni, a belső személyzetnek pedig hangsúlyozottan figyelnie kell a vendégekre; ha valakinek egy szint felett van a hú de széles jókedve, annak vizet ajánlanak, illetve nem szolgálják ki.

Az önkormányzat pedig – nem ellenségként, de ragaszkodva a szabályok betartásához – folyamatosan ellenőrzi a vendéglátóhelyek működését, és akár az legelső alkalommal is azonnal bezárhatják azt a helyet, ahol szabálytalanságot találnak. Ugyanakkor, ha 100%-osan betartanak mindent, akkor az önkormányzat csökkentheti a betartandó pontok számát, könnyebbé téve mindenki életét.

Nos, kérem szépen, így is lehet. Kezdem már sejteni, hogy a derék angol fiatalok miért hozzánk jönnek széthugyozni, összehányni a belváros utcáit. De azt is kezdem sejteni, hogy a britek hogyan is lettek sikeres birodalomépítő népek. Mi meg nem.

***

A bulinegyed új polgármesterei azt ígérik, minden sokkal jobb lesz. Új vezetés alá kerül Erzsébetváros és Terézváros. Soproni Tamás és Niedermüller Péter is az éjszakai élet megregulázásában hisz, bár az erősen buliellenes lakók vágyai nem biztos, hogy mind teljesülnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7415267102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása