A mi Erzsébetvárosunk

952. Késő esti pillanatkép

2019. október 05. - amier

Már csak nyolc nap van hátra az önkormányzati választásig, fokozódik a kampány… Tegnap este 22 órától, a Lokálpatrióták 2. sz. választókerület képviselőjelöltje Földi Katalin szervezésében éjszakai sétát tettünk az ú.n. „bulinegyedben”. A bejáráshoz a Lokálpatrióták képviselőjelöltjei mellé helyi civilek is csatlakoztak.

buli_zaj2019a.jpg

Röviden a tapasztaltakról: A „bulinegyed” teljes területén állandósult a kosz, a zaj és az utcai alkoholfogyasztás, semmibe véve a hatályos törvényeket. Rendőröket alig láttunk, de a Madách-Rumbach sarkon némi vita után sikerült a Készenléti Rendőrség embereit mozgásra bírni – és 10 rendőr elkezdte igazoltatni a kb. 300 fős utcán italozó tömeget.

A némi vita abból fakadt, hogy a söröskorsóval az utcán álló emberek vajon közterületen állnak-e. Miután közösen megfejtettük a közterület fogalmát, nagyjából fél óra alatt megtisztították a területet a közben segítségül kihívott Rendészeti Igazgatóság embereivel.

És ehhez kellett tízegynéhány Lokálpatrióta képviselőjelölt és civil.

Hunvald György

P.s.: Az összefogott pártoktól nem jött el senki. Ennek bizonyára van valami oka. Pedig…

UPDATE 2019. 10. 08. - Köszönöm mindenkinek, aki velünk tartott sétánkon. Péntek este sikerült bizonyítani, hogy van megoldás Belső-Erzsébetváros problémáira. Oda kell menni, a "problémához", nem elég messziről fotózni, utána pedig különböző, Erzsébetvárossal foglalkozó oldalon megjeleníteni! (Földi Katalin)

***

Erzsébetvárosban négyen mérkőznek meg a választáson a polgármesteri címért. Mind a négyük programját be szerettük volna mutatni oldalunkon (…) ezért mindannyiukat meg- kerestük. Sajnos, nem mindenkitől kaptunk választ, ami beérkezett, az itt olvasható:

Niedermüller Péter nem küldte el a programját, Vattamány Zsolt nevében kabinetvezetőjétől (…) az alábbi levelet kaptuk: "Az elmúlt évek eredményeit (az Erzsébet Terv keretében megvalósított fejlesztéseket) az alábbi linken elérhető kiadványban mutatjuk be részletesen. Erzsébetváros vezetése a továbbiakban is folytatni és bővíteni kívánja a fejlesztéseket és beruházásokat." (ittlakunk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7815200546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása