A mi Erzsébetvárosunk

924. Ami jó, az jó

2019. július 18. - amier

A fővárosi közgyűlés úgy döntött, hogy a szentendrei HÉV budapesti szakaszát eztán hívjuk 5-ös metrónak, mert "a budapesti gyorsvasúti hálózat részeként, távlati metróként" kell rá tekinteni. (Lendvai Ildikó)

5os_metro1.jpg

A Demokratikus Koalíció aktivistái jelképesen átadták az M5 metrót. Az átadásügyi biz- tosként bemutatkozó Varga Gergő kijelentette:

"Amikor kedden nyugovóra tértek a fővárosiak, még senki nem sejtette, hogy amikor felébred, már lesz egy újabb metróvonal. Mi vagyunk az első olyan nemzet, amely gyakorlatilag egyetlen kapavágás nélkül egy teljesen új metróvonalnak örülhet. Ez világraszóló teljesítmény, ami mindannyiunk közös boldogságát fogja szolgálni."

Fügedi Ubul

P.s.: A szentendrei HÉV átnevezésének voltak előzményei. Igaz, az elődök jóval nagyobb szerénységről tettek tanúbizonyságot.

***

Takaró Mihályt hívjuk Szerb Antalnak. A lopást hívjuk a nemzeti burzsoázia kiépítésének. Az ország kettészakítását Nemzeti Együttműködésnek. A királyi tévét és rádiót független közszolgálati médiának. A szabad rablásra kijelölt vadászterületet hívjuk országnak, hívjuk hazának. Handó Tünde és Polt Péter működését igazságszolgáltatásnak. Az Alkotmány- bíróságot hívjuk Alkotmánybíróságnak. A gyerekszegénységet hívjuk úgy, hogy nincs. A rosszat hívjuk jónak. A jót hívjuk rossznak. Hívjuk így. (via Hírklikk / Lendvai Ildikó)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6314969694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása