A mi Erzsébetvárosunk

911. Itt van a nyár

2019. június 08. - amier

Itt van újra, kezdődik a 4-es 6-os villamos vonalának mindenévi örökös felújítása. Tudom, unalmas már, hogy minden nyár elején erről írok, de az is unalmas, hogy immáron hét éve minden nyár elején ez történik. Merthogy június közepén ismét csak indul a sínfelújítás a Körúton, a Széna tér és a Margit utca, valamint a Práter utca és a Petőfi híd budai hídfője között. Ami miatt várhatóan június közepétől nem közlekednek majd a villamosok.

korut_villamos1.jpg

 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV szerdai közleményében azt írta: korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik az elhasználódott sínpályát, így a jövőben szükséges beavatkozások gyorsabban elvégezhetők lesznek – tették hozzá.

A körúton megint szétszednek majd mindent, éppúgy, ahogy tavalyelőtt (és persze azelőtt, meg azelőtt) is tették. A nyár végéig ismét végig dugók lesznek a már-már „hagyományos” felújítás miatt. Nyaranta szívatják a budapesti és a kerületi lakosokat, bontanak rendület- lenül, kerül, amibe kerül.

Egyszerűen nem vagyok hajlandó elhinni, hogy minden évben ezt a „nagyfelújításnak” nevezett valamit kell végigszenvedni!

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Tavaly, az akkori munkálatokról azt írták, hogy a korábban javított szakasz nagyobb részét kellett újra megcsinálni, de már teljes értékű nagyfelújításként. Megcsinálták.

Kérjük, hogy ezentúl a közbeszerzéseknél a "felelős tervező" és "felelős kivitelező" titulusokat változtassák "felelőtlen tervezőre" és "felelőtlen kivitelezőre" — már csak az annyit hangoztatott tisztaság és átláthatóság kedvéért is. (via Fügedi Ubul)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5014885244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása