A mi Erzsébetvárosunk

902. Mégis patkányirtanak

2019. május 12. - amier

Mi történik a fővárosban, és mi történik a kerületben? 

A rossz hír: most már hivatalosan is sok a patkány a városban. A jó hír, hogy célzott, intenzív többlet patkányirtás kezdődik a héten Budapest tíz kerületében. Az irtás az I., az V., a VI., a VII., a VIII., a IX., a XIII., a XIV., a XIX. és a XX. kerületet érinti – tudatta az örömhírt pár napja a Főpolgármesteri Hivatal.

elegvolt2.jpg

A többletirtás annak ellenére kezdődik, hogy Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármestere április végén még azt nyilatkozta, hogy nem tartja megalapozottnak a patkányinvázióról szóló híreket, nem tapasztalta, hogy több patkány lenne a fővárosban most, mint korábban. Tarlós István főpolgármester pedig azt közölte, hogy nagyváros patkány nélkül nem létezik, Budapest az életben nem volt még patkánymentes. (168 óra)

Csakhogy: az év elejétől március végéig több mint 1700 patkánnyal kapcsolatos bejelentés érkezett az RNBH Konzorciumhoz (nekik kéne irtani a rágcsálókat), ráadásul a panaszok száma hónapról hónapra nőtt. Pedig Budapest 47 éven át patkánymentesnek volt mond- ható. Néhány hete például a Wesselényi utca - Klauzál sarkon hevert egy patkány hullája, de hosszasan lehetne még sorolni az erzsébetvárosi rágcsáló-látogatta helyszíneket.

Mára a kerület egyike lett a patkányinvázió által legveszélyeztetettebb környéknek, mert kosz van, mert szemét van. A probléma itt él velünk. És nem csak ez.

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

P.s.: Az Index április végén térképet készített arról, hol észlelik a legtöbb patkányt. A helyzet tragikus: szinte bárhol felbukkanhat a rágcsáló.

***

Olcsóbb ajánlattal nyert, de már most jóval drágább az új patkányirtó cég, mint 47 éven át sikeresen működő elődje. A fő probléma azonban nem ez, hanem a patkányok rég nem lá- tott elszaporodása. A helyzet komolyságát mutatja, hogy a főváros döntésének eredménye- képpen célzott többlet patkányirtás kezdődik Budapest tíz leginkább érintett kerületében. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint egészségügyi járványhelyzet azonban nincs. (via atv.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1614822204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása