A mi Erzsébetvárosunk

882. Testületi ülés után 14.

2019. március 13. - amier

Az ellenzéki képviselők főszereplésével zajlott le a március 12-i rendkívüli képviselő-testületi ülés. Az első napirendi pontban a kerület rendőrkapitánya kapott kritikát a "bulinegyedben" uralkodó állapotok miatt.  Az itt élők lakhatását, a lakókörnyezet, közterületek közbiztonságát, köztisztaságát, közegészségügyi, vagyonbiztonsági jogát naponta veszélyeztetik a randalírozók.  A szocialista frakció egyértelművé tette, hogy különösen a Belső-Erzsébetvárosban kialakult, egyre szélsőségesebb konfliktusokat produkáló "bulinegyedben” komolyabb és hatékonyabb rendőri munkát vár el.

testuleti20190312.jpg

Lesz lakossági fórum a rendőrséggel az erzsébetvárosi közbiztonság helyzete miatt! Erzsébetváros képviselőtestülete elfogadta Szűcs Balázs javaslatát, mely szerint közbiztonsági lakossági fórumra hívja az önkormányzat a BRFK rendőrfőkapitányát és a kerületi megbízott kapitányt.

  • Szegő Tamás újságíró és jogtanácsos emlékére elhelyezendő emléktáblát javasoltunk, mely indítványunkat e testület elfogadott.
  • A Csányi utca 4. és 8. felújításra kerülő önkormányzati tulajdonú lakóházak bérlői számára hamarosan lakossági tájékoztató fórumot hívnak össze.
  • Az MSZP frakciója módosító indítvány nyújtott be annak érdekében, hogy már a 16. életévüket betöltött erzsébetvárosi fiatalok is, akik 10. osztályban tanulnak, pályázhassanak az ingyenes "B" kategóriás jogosítvány megszerzése érdekében. Ez korábban csak a 12 és 13. osztályos tanulóknak volt lehetséges. Az indítvány a testület elfogadta.
  • Az MSZP frakció támogatta az ellenzéki képviselő társaink által benyújtott módosító indítványokat és előterjesztéseket – a Nagy Zsinagóga kedvezményes látogatási lehetőségétől a Verseny utcai ideiglenes buszpályaudvar, Péterfy Sándor utcai Kórház céltámogatása, közbiztonsági fórum összehívása.

Az MSZP-frakció által kezdeményezett és az ellenzéki képviselőkkel együtt beadott, a rabszolgatörvény alkalmazásának elutasítását kinyilvánító előterjesztésünket a képviselő-testület 9 igen szavazattal elfogadta. Mint ismeretes, a kormány egyoldalú döntését követően az Országgyűlésben kierőszakolt törvénymódosítással a munkaadók részére évente 400 órára emelték a kivethető túlóra munka lehetőségét úgy, hogy annak munkadíját akár 3 évig ki sem kell fizetni. Az elfogadott határozati javaslatban az erzsé- betvárosi önkormányzat nem kötelezheti alkalmazottait a rabszolga törvény szerinti feltételekkel a 250 óra feletti túlórára.

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

A VII. kerület is nemet mondott a rabszolgatörvényre. Devosa Gábor szocialista önkor- mányzati képviselő arról tájékoztatta lapunkat, hogy az ellenzéki képviselők mindegyike, azaz kilencen támogatták az erről szóló indítványt. A fideszes képviselők közül csupán egyetlen nem voks érkezett, Vattamány Zsolt polgármester, illetve a többi kormánypárti nem nyomot gombot. A rabszolgatörvény alkalmazását eddig számos vidéki város, vala- mint fővárosi kerület utasította el. (via Népszava)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4814686848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása