A mi Erzsébetvárosunk

874. Hősök tere, foci-szentély

2019. február 17. - amier

Jóestét, jó estét mindenkinek! Itt van vasárnapra egy örömhír, amivel nem lehet betelni: Tarlós Pityu szerint jövőre a Hősök tere egy csudálatosan különleges foci-szentély lesz, itt alakítják ki ugyanis a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság budapesti szurkolói zónáját. A főpolgármester erről nemrégiben a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt, többek közt. Mit ne mondjak, ez tényleg akkora örömhír, hogy csak na!

varosliget1934.jpg

A fenti hírhez itt egy szolid kis észrevétel a Városliget fb-oldaláról, csak hogy ne teljesen hülyén halljunk meg:

Mindazoknak, akik titkon reménykedtek, hogy a Hősök tere zöldfelületeit (képünkön, 1934 körül) egyszer visszaállítják, itt egy friss hír: a 2020-as foci Eb-re szurkolói zónát és óriáskivetítőket telepítenek a Hősök terére és az Olof Palme sétányra. Csak emlékeztetőül: a Hősök tere nemzeti emlékhely státu- szú köztér, a nemzet hősi halottaira való emlékezés központi helye, az Olof Palme sétány pedig annak a Városligetnek a része, amely a budapestiek kedvelt közparkja. Volt.

 

Tarlós Istvánnak ezzel a bornírt tervvel is lenne egy kis dolga, azt hiszem. A szurkolói zóna sört, koncerteket, és mint olvassuk "csókkamerát", tengópá- lyát és csocsót is magában foglal. Ja, és 40 000 embert várnak.

Kell még valamit ehhez hozzátenni? Ez így kicsiben tökéletes kórképe a mai Magyar- országnak. Ja, a Tarlós nevű idén is indul a főpolgármester-választáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2914632658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása