A mi Erzsébetvárosunk

782. Megvédik a ...

2018. május 17. - amier

A május 14-i Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsági ülés sok minden mellett tárgyalta a „Döntés a turisztikailag frekventált Belső-Erzsébetváros területén határozott idejű civil járőrszolgálat felállítására, biztonsági, vagyonvédelmi és rendezvénybiztosítói feladatok ellátására vonatkozó megbízási szerződés megkötésének engedélyezéséről” előterjesztést.

ligetvedok_valton2018.jpg

A történet arról a meghívásos közbeszerzésről szól, aminek a keretében 3 cég tett ajánla- tot, hogy Belső-Erzsébetvárosban 14 fővel járőröznek, észlelik a jogellenes magatartási formákat, felszólítanak, jelentenek, a diszpécser veszi a lakossági bejelentéseket, szükség esetén értesíti a rendőrjárőrt, közterület-felügyelőt, mentőt. Mindezt a május 31. - szep- tember 30. időszakban, csütörtök-péntek-szombati napokon 20:00 - 04:00 óra között.

"– az elmúlt évhez hasonlóan – magas színvonalon biztosítva” 20.354.544 Ft összegben.

A Valton-SEC Kft. tette a legolcsóbb ajánlatot, ők nyertek. A nyerés előtt dr. Kispál Tibor és Moldován László képviselők szóltak; keresték a pénzügyi keretet, kérdezték a tavalyi teljesítés értékelését, kifogásolták a Városligetben nőt verő cég megbízását.

Két fideszes képviselő úgy érezte, hogy támadás érte a Hivatalt és az az ő védelmükre szorul. Arról azonban nem beszéltek, hogy milyen volt a lakosság véleménye a tavalyi szezonról. És arról sem beszéltek, hogy a Városüzemeltetési bizottság hogyan értékelte a Valton-SEC tavalyi munkáját. Azt viszont elmondták, hogy az önkormányzat milyen sokkal támogatja a rendőrséget. (Itt szolgáltatásvásárlásról volt szó, nem az államilag rosszul fizetett rendőrség egyébként szükséges támogatásáról.)

Kispál Tibor és Németh Gábor a határozati javaslatot nem fogadta el, a fideszes több- ségnek megfelelt. Rövidesen kiderül, hogy az érintett lakosságnak is megfelel-e ez a szolgáltatás.

Gergely József

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2113966640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása