A mi Erzsébetvárosunk

Király utca 103.  

2017. március 18. - amier

1907-ben Szabó János megrendelésére Dümmerling Ödön műépítész terve szerint épült négyemeletes későeklektikus/szecessziós bérház. A mára eltűnt, egykori szobordíszeit Szabó Antal készítette. Itt korábban egy 1873-ban Schubert és Hikisch tervezte, Prinner G. V. építette háromemeletes eklektikus lakóház állt. Ismeretlen időpontban bontották le.

kiraly103-1.jpg

kiraly103-2.jpg

A valamikori Majakovszkij utca névadóját, a kissé zilált idegzetű szovjet költőt, Vlagyimir Majakovszkijt az akkori pesti ifjúság nem vette túl komolyan. Az utcát az 1960-as években Majának becézte, mit sem törődve az agitatív politikai költészet mesterével. A hajdani Majakovszkij eszpresszó, itt a 103-ban, a Brandl-féle vasbútorműhely helyén volt talál- ható, később Maya presszó lett (2007-ben még meg volt), ma meg a Little Italy pizzéria meg egy gyroszos terpeszkedik a helyén.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1212348289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása