A mi Erzsébetvárosunk

Kazinczy utca 3/B

2017. március 10. - amier

A valaha itt álló egyemeletes, romantikus lakóház egykoron a Dohány utca 30. szám alatti – később Kazinczy 3/B, Dohány utca 30/A és 30/B-re tagolt – óriási telken álló, körbe- épített udvaros Kölber-ház részét képezte. Az épületegyüttes 1910-ben kezdődő bontása után ez a lakóházi rész még egy ideig megmaradt. Amíg a Dohány utcai telkekre a világ- várossá való átalakulást képviselő igényes bérház, addig a Kazinczy utcába csupán egy jellegtelen autószerelő műhely épült fel – ezt 1928-ban alakították át nyomdává, amelyet az 1947-es államosításkor a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű (FHM) kapott meg.

kazi3b-1.jpg

2006 nyarán az 1006 négyzetméteren elnyúló épületet és udvari szárnyait lebontották, hogy a telken egy 49 lakásos ötemeletes társasházat építsenek fel. A Kasztília Ház keresztnevet kapó ingatlant 2010-ben adták át.

kazi3b-2.jpg

kazi3b-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5312328159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása