A mi Erzsébetvárosunk

615. Vigyáznak ránk

2017. január 03. - amier

Először is kezdjük a 2017-es év első bejegyzését úgy, ahogy azt illik: Boldog újévet kívánunk minden kedves és kedvetlen olvasónknak! Merthogy itt van, megjött az újév, ha nehezen is, de eltelt a 2016-os esztendő. Aztán jöjjön rögtön maga a szürreális valóság.

***

Mi történik egy magyarországi cég hátterében?

Ezen a blogon már sok erzsébetvárosi házról olvashattuk, hogy milyen, ki és mikor építette, stb. A Magyar Narancs 49. számában az egyik erzsébetvárosi házban lévő ügyvédi irodába bejegyzett cégről meglepő információkat találhatunk. De kezdjük az elején.

Az újságíró arra figyelt fel, hogy magyarországi ingatlanokat hirdetnek az interneten „fehér, katolikus, konzervatív, nyugat-európai állampolgároknak, akik rettegnek a fokozódó „iszlám inváziótól””.  Egy angol szervezet volt a hirdető (Knights Templar International, KTI), a Mátrában meg a Dél-Alföldön kínálnak házakat, tanyákat.

wess66-1.jpg

Egy angliai szélsőséges szervezetről van szó, ”kiváló” jobbikos, és kapcsolódó magyar rasszista, neonáci kapcsolatokkal. A vezetője James Dowson, szélsőjobbos, radikális angol. „Akciós munkájában” ismerte meg a magyar Téglásy Imrét, aki hírhedt – és erőszakos – abortuszellenző. Téglásy lett a KTI itthoni vezetője, de van neki egy Teréz körúti székhelyű lovagrendje is. Davson kénytelen volt pártot váltani, a Britain First-be (BF), miután koráb- bi helyén már elfogadhatatlanná vált. Helyettese, Jayda Fransen saját céget is alapított (Britannia Management Kft), amelynek a Wesselényi utca 66-ban lévő ügyvédi irodában van székhelye. Csomagküldés és internetes kiskereskedelem a hivatalos tevékenységük.

Hogy miért ilyen bonyolult a kapcsolati háló? Mert odahaza, Angliában sem nézik jó szemmel a nyíltan náci szervezeteket, kellenek a fedőszervek. A KTI lovagrend a BF fedőszervezete.

Természetesen putyinista kapcsolataik is vannak, hiszen onnan jön a náci eszme és a pénz. Vannak képek magyarországi gyakorlatozásról, országházi látogatásról a jobbikos alelnök vendégeként, meg bolgár határvadászokkal (az ottani testvérszervezetük). Szerintük a „hagyományos Európa megmentése” az oroszokra hárul.

„Kölcsönös tiszteleten alapuló” baráti kapcsolatuk van a Betyársereggel, a Magyar Önvédelmi Mozgalommal is. Nyíltan fasiszta külföldi és magyar személyek, szervezetek – orosz támogatással – vigyáznak ránk.

Gergely József

A posztban említett írás a Wesselényi utca 66. miatt került ide, bár tartalma önmagában is fontos. A Narancs honlapjára ugyan még nem tették fel, de amint lehetséges, feltétlenül tessék elolvasni. Addig pedig itt van egy másik cikk – szintén még december elejéről – a témában Ceglédi Zoltántól: Nagytakarítást! - Fogalmam sincs, ki és miért döntött úgy korábban, hogy az éles fegyverekkel rohangászó szélsőjobboldali őrülteket ne abajgassák a magyar hatóságok. Egy biztos: az illető egy gazember.

UPDATE 2017. jan. 10.: A posztban említett Magyar Narancs cikk már elérhető az interneten: Fehér embernek fillérekért! - Oroszbarát brit újfasiszták Toroczkai és a Jobbik közelében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5812094277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása