A mi Erzsébetvárosunk

Nyár utca 7.

2016. február 20. - amier

Négyemeletes historizáló lakóház, Kraiczer Károly tervei alapján épült az 1890-es években. Többször átépítették (1922. - Novak Imre, 1935. - Pallós Artúr), a Hungária fürdő egykori együttesének része. Udvarán az átjáró oszlopokkal alakított, antik jellegű homlokzata látható, allegorikus kerámia Hungária-kép a kapualjban, a homlokzaton nagyon szép oroszlánfejes bejárat és kovácsoltvas kapurács. (A baloldali sajnos már nincs meg…)

nyar7-1.jpg

nyar7-2.jpg

nyar7-5.jpg

nyar7-6.jpg

nyar7-4.jpg

A telken először a Gamper-féle kádfürdő földszintes épülete állt, melyet dr. Ringer Lajos és Géza vett meg 1897-ben, hogy emeletes, hárommedencés új épületet építsen. A fürdő 1922-ben a Continental Szálló része lett, majd 1935-ben szállodából bérházzá változott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr708405978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása