A mi Erzsébetvárosunk

453. A Lyuk (2)

2015. szeptember 17. - amier

Ne legyen az enyészeté a Kéthly Anna tér! - Korábban, még augusztusban írtuk, hogy a téren ”lett” egy saját, kerületi lyukunk. Aztán szeptember elején még mindig ott állt a lyuk, bocsánat: „A Lyuk” – igaz, már elkerítve. Tegnap pedig még mindig ez a látvány fogadott* minket a nem is olyan rég felújított Kéthly Anna téren: kukákból kiömlő szemét- kupac, hetek óta üresen tátongó munkagödör, az esőzések után beszakadt zöld felület.

kethly_szemet1.jpg

kethly_szemet2.jpg

Sajnos tapasztalataim azt mutatják, hogy ha hagyjuk egy közterület ilyen mértékű lepusz- tulását, az a hozzá kapcsolódó területek leromlását is magával hozza.

kethly_szemet5.jpg

kethly_szemet6.jpg

Személyesen kerestem meg a kerület polgármesterét és kértem azonnali intézkedését ezen áldatlan állapotok megszüntetéséhez. Megvizsgálva a kerület zöldfelület kezelési és takarítási programját az októberi testületi ülésen módosító javaslattal fogok élni egy hatékonyabb köztisztasági és parkfenntartási program létrehozásához.

(Több képet, nagyobb méretben feltettünk az fb-oldalunkra is, ott megcsodálható
a tegnap még létező "mi lyukunk" – a Szerk.)
(Itt pedig a korábbi, szeptember eleji felvételek láthatók,
az azóta kissé túlkorossá vált lyukról – a Szerk.)

Devosa Gábor

* Az ottjártunkkor épp szemléző munkások elmondták, hogy tegnapelőtt, azaz szeptember 15-én (majd egy hónappal a lyuk „keletkezése” után!) kapták kézhez a munkalapot, s talán ma már neki is állnak eltüntetni „a Lyukat”. A kerítésen belüli beszakadt zöld felületről azonban nem tudtak semmit sem mondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr207792848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása