A mi Erzsébetvárosunk

427. Kik a pánikkeltők?

2015. július 10. - amier

Nagy István államtitkár egy tájékoztatón nyugalomra intett. Úgy fogalmazott: ne tegyük a helyzetet még nehezebbé azzal, hogy pánikot keltünk, és riogatunk. A tájékoztató arról szólt, hogy a menekültek károkat okoznak, betegséget hurcolhatnak be. A behurcolt betegségekre konkrét esetet nem mondott, és arról sem szólt, hogy mit tesz az állam ezek kivédésére. A Csongrád megyei rendőrkapitány elmondta, hogy milyen károkról tud. Felfelé kerekítve talán 20 bejelentett eset volt, nem nagy kárértékkel.

(Nagyvonalúan felfelé kerekítve és a be nem jelentett eseteket is számítva, talán 1-2 millió forint is lehet a kárérték. Ezt a kormány 25 milliárd értékű kerítéssel próbálja megelőzni. 1-2 millió és 25.000 millió!)

menekult_kerit1.jpg

A kormány – miközben semmit sem tesz a menekültek, a menekült emberek érdekében –, gyűlölet- és pánikkeltésre meg a rendőrök „eligazítására” fókuszál. A magyar emberek nagy része nem partner ebben a játékban, nagyon sokan személyesen segítenek vagy adományoznak. Segíteni lehet az eligazodásban (teljesen idegen közegben nem tudják a menekültek, hogy merre menjenek, mit, hogyan csináljanak), segíteni lehet étellel-itallal, takaróval és más módokon.

Sokan akarják, akarjuk megmutatni, hogy a magyar emberek nem egyelőek a kormánnyal, nem azonosulnak a menekültekre uszított betyárokkal és más bandákkal.

Orbán – állítása szerint – Európát akarja így megvédeni. Azt az Európát, amit egyébként nagyon nem szeret.

Gergely József

UPDATE: Új szintre emelte a Fidesz a riogatást: már fegyveres bevándorlókról írnak - A Fidesz frakciója legújabb közleményében már arról ír, hogy nem akarják megvárni, hogy "fegyveresen érkezzenek az illegális bevándorlók". (hvg.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr797616594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palást 2015.07.10. 23:45:08

Tökéletesen egyetértek Gergely József írásával.Magyarország történelme során mindig segítette a politikai menekülteket, befogadta őket a menekülthullámok időszakában. 1453-ban, 1686-ban nagyon sok görög menekült lelt hazánkban állandó otthonra.1699-ben, 1738-ban újabb görög menekülthullám érkezett hazánkba , az Alföldön telepedtek le és rövid időn belül beilleszkedtek társadalmunkba. Egerben, Gyöngyösön, Kecskeméten, Miskolcon, Pesten görög gazdasági társulások( kompániák) működtek . Mária Terézia, és II. Lipót császár ösztönözte állandó letelepedésüket. 30 görög ortodox templom épült, görög nyelvű iskolák létesültek. Görög falu épült Ináncson 1200 lakossal. 1946-tól százezrek menekültek Görögországból, nagyrészt hazánkba, majd innen Romániába,Csehszlovákiába, Lengyelországba.1948-ban 3840 görög gyermeket fogadott be hazánk.1950-ben már kilenc ezer görög élt Magyarországon , az ipari körzetekben telepedtek le, Miskolcon, Ózdon, Tatabányán, Dunaújvárosban. Soha nem volt gond a menekültek befogadásával. A hatóságok ügyeltek a higiéniára is. Minden menekültet két hétig karanténban helyeztek el, ezt követően orvosi vizsgálat után telepedhettek le és vállalhattak munkát. Én csak a görögökről írtam, de sorolhatnám tovább más nemzetek menekültjeinek befogadásáról is.

Orbán Viktor és kormánya nem folytatja ezt a hagyományt, drótkerítést épít hazánk déli határán ! Félelmet, hisztériát és pánikot kelt a magyar emberekben, egymás ellen fordítva a lakosságot. Az oszd meg és uralkodj elv nála napi gyakorlattá vált. Nem érdekli őt, hogy EU tagok vagyunk, nem érdekli őt az, hogy a vállalt kötelezettségünknek eleget kell tenni minden vonatkozásban. Nyíltan EU ellenes magatartást tanúsít, ugyanakkor azt hangoztatja, hogy megvédi Európát a menekültáradattól. Lassan úgy néz ki, hogy Európa ura és parancsolója akar lenni. Magyarországon már megszüntette a KÖZTÁRSASÁGOT, megnyirbálta a demokratikus emberi jogokat, elszegényítette nemzetünk nagy részét, s osztogatja a közpénzünket a kegyeltek felé. A közmédiát - megsokszorozva - elfoglalta. A 2/3-ával - mely már megszűnt - saját maguknak "alkotott" Alaptörvényt. Ez lenne példakép Európa felé ???
Miközben folyik a hisztériakeltés a politikai menekültekkel kapcsolatban, a magyar nép nagy része együtt érez a menekültekkel és szerte az országban a pályaudvarokon és nagyobb tereken meghúzódó menekült családoknak ételt, italt, ruhanemüket, takarókat ajándékoz jó szívvel, emberszeretetből. Még akkor is, amikor már a Jobbik és bizonyos szélsőséges, rasszista csoportosulások ismét menetelnek, járőröznek és a pályaudvarokon a rendőrség és az ügyészség tudtával elkergetik a menekülteket.. Hazánkban mindent meg lehet tenni a szélsőségeseknek. Az Echo TV-ben naponta éjjel nappal sugározzák Szaniszló Ferenc képtelenségnek tűnő nemzetközi összeesküvési " elméleteit " és szélsőséges fejtegetéseit,az ember joggal veti fel a kérdést: egyáltalán hol élünk mi magyarok a XXI. században ? Én bízom abban, hogy a demokrácia hívei megálljt fognak parancsolni ennek a káros folyamatnak, amely a Fidesz-KDNP tevékenységének egyenes következménye lesz. A pohár betelt ! ÖSSZE KELL VÉGRE FOGNI A BECSÜLETES EMBEREKNEK !
süti beállítások módosítása