A mi Erzsébetvárosunk

Kazinczy utca 37.

2015. június 08. - amier

2009-es lebontásáig itt egy Mengl Ferenc tervezte, 1935/36-ban épült ötemeletes, szin- tenként egy-egy nagyméretű, polgári lakással rendelkező bauhaus ház állt. Az utcavonaltól kissé visszahúzva, előkertes beépítésben készült el, így az épület előtt egy tetszetős előker- tet is ki tudtak alakítani. Az építése idején színvonalas modern lakóháznak számított.

kazi37-1.jpg

kazi37-2.jpg

Az apró teleken korábban egy 1895-ben Grünstein Mór cukrász építtette földszintes ház állt, amelyet fia, Gál (Grünstein) örökölt meg. A telek hátsó frontján kialakított cukrászati üzemmel együtt az ingatlant 1922-ben adta el az örökös Arnstein Artúr kóser cukrásznak, aki 1933-ban vált meg tulajdonától. Az új vevő Mengl Ferenc építész és neje volt, akik azonnal lebontatták az épületet, hogy felépítsék helyére a mára szintén lebontott házukat.

kazi3739-1.jpg

kazi3739-2.jpg

A szomszédos, Kazinczy u. 39. számú telekkel összenyitva helyén már jó ideje a Kőleves-kert romkocsma működik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr207527578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása