A mi Erzsébetvárosunk

361. Erősödő rasszizmus

2015. február 16. - amier

01.jpg… avagy a Jobbik a báránybőrbe bújt farkas

Mezőtúron a február első felében megtartott időközi képviselő választáson a Jobbik jelöltje nyert mandátumot. Róla a  választások előtti napokban kiderült, hogy a Facebookon a romák kiirtásáról írogatott. Ennek ellenére magasan verte az ellene induló Fideszes jelöltet. 

A legújabb közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a rasszista nézeteiről elhíresült Jobbik a második legerősebb párt ma Magyarországon. Lágyabb szövegeik ellenére is tudni lehet, hogy ez egy rasszista, cigánygyűlölő és antiszemita párt. Folyamatosan előkerülnek zárt körben vagy nyilvánosan elmondott felszólalások, amikben ezen társadalmi csoportok kiirtásáról beszélnek, arra buzdítanak. 

jobbik_vona.jpg

A Jobbik ilyen mérvű megerősödése aggodalommal tölt el minden normálisan gondolkozó embert, mert ez a megerősödés jelzi számunkra azt, hogy országosan terjednek a kirekesztő nézetek. 

Tudjuk, hogy  Magyarországon és Európában ez a szélsőjobboldali eszme milyen történelmi katasztrófát okozott, ma mégis egyre többen csatlakoznak ismét az ilyen nézeteket hirdetőkhöz. Nem szabad, hogy a történelem megismételje önmagát! 

Erzsébetvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

A bejegyzés trackback címe:

https://mierzsebetvarosunk.blog.hu/api/trackback/id/tr237181489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása